Színházi est, koszorúzás, futónap vár ránk a nemzeti ünnep hétvégéjén
Közügy
2016. okt. 20.

Színházi est, koszorúzás, futónap vár ránk a nemzeti ünnep hétvégéjén

 

Színházi est, koszorúzás, futónap. Hétvégén számos program vár mindenkit Dorogon. Október 23-a, az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének, valamint a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltásának napja. A nemzeti ünnep alkalmából pénteken Ébredő sötétség címmel történelmi megemlékezést láthatnak az érdeklődők a mûvelődési házban. (A belépés - ahogy minden városi ünnepségre - természtesen ingyenes.) A 16:30-kor kezdődő színdarab rendezője Sopsits Árpád, Balázs Béla-díjas színház- és filmrendező. A darabban a Zrínyi-iskola kórusának tagjai neves színmûvészekkel lépnek színpadra. Itt lesznek Molnár Mariann, Kuna Károly, Molnár Csaba és Jászberényi Gábor színészek. Az estet 17:45-kor fáklyás koszorúzás zárja a Hősök terén, az 56-os emlékkőnél.


tlap.jpgOktóber 22-én a Dorogi Futókörösök szervezésében a IV. Országfutáson ismét megmutathatjuk országnak-világnak, Dorog a legsportosabb város. A Buzánszky Jenő Stadionba 9 órától várnak minden sportbarátot, hogy gyûjtse a kilométereket városunknak.
Az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából várják maximum 6 fős csapatok jelentkezését is, akik 60 kör teljesítésével tisztelegnek a hősök előtt.
A 2016. március 12-én megtartott III. Országfutáson Dorog városa első helyen végzett a megszerzett kilométerek gyûjtésében.

AT_10_17page001.jpg