Birkózóink ezen a hétvégén sem unatkoztak
Sport
2016. okt. 24.

Birkózóink ezen a hétvégén sem unatkoztak

Október 21-én, a szentesi Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban került megrendezésre a 2016. évi diák II-es szabadfogású diákolimpia.
A megmérettetésen 80 szakosztály, több mint 270 birkózója képviseltette magát.

A fiatal birkózópalánták ezúttal is az iskolájuk színeiben versenyeztek és igencsak kitettek magukért, hiszen például a legkisebb súlycsoport döntőjében, a 23 kilogrammosok között az aranyéremért folyó küzdelemben közel negyven (!!!) akciópont született. (www.birkozoszov.hu)

Dorogi eredmények:

29 kg: Mede Rajmund 3.
29 kg: Secgin Bartu 5.
32 kg: Czuczor Dominik 3.
35 kg: Lévai Levente 1.
38 kg: Juhász Benjamin 3.
+69 kg: Fábián Bence 5.

 

A pénteki diák II-es szabadfogású diákolimpiát követő napon a fiatal hölgyek vették át a stafétabotot Szentesen, hiszen szombaton két csoportos rendszerben diák és serdülő leány országos bajnokság került lebonyolításra.

A bajnokságon 182 versenyző gyûrte egymást a szőnyegen.
A diákok között tizenkettő, a serdülőknél pedig tíz aranyérem lett kiosztva, ebből már nem is meglepetés, hogy a Dorogi NC és az ESMTK is hármat-hármat zsebelt be, míg kettőt-kettőt nyert a Túrkevei VSE, az Orosházi SBK, a Kőbánya SC, egyet-egyet pedig a Kaposvári SI, Dunaharaszti MTK, Ceglédi VSE, Diósgyőri BC, Egri VSI, Berhi BSE, Győri AC, Szegedi VSE, Ferencvárosi TC és Karcagi SE.
A csapat pontversenyben végül aztán a dorogiak örülhettek az első helyezésnek, megelőzve a pesterzsébetieket és a ceglédieket.


Forrás: birkozoszov.hu, dorogisport/facebook