Kézilabda NB II - GYŐZELEM a listavezető ellen!
Sport
2016. nov. 3.

Kézilabda NB II - GYŐZELEM a listavezető ellen!

Igazi rangadóra került sor az NB II-es női kézilabda bajnokság északi csoportjában. Csapatunk a listavezető Salgótarjánt fogadta vasárnap délután. A vendégek egyértelmű célja a bajnokság megnyerése, eddig mind az öt mérkőzésükön, győztesen hagyták el a pályát. Ebben nagy segítséget kapnak az NB I/B-s Göd csapatától, hiszen kihasználva az idei új szabályok adta lehetőséget, 4-en (!!!!) játszanak vissza a magasabb osztályú egyesületből illetve csapatuk tagja egy tavaly még ugyancsak a felsőbb osztályban játszó játékos. Mint ismeretes a Göd és a Vác szoros együttműködésben állnak egymással, ezért a gödi játékosok megfigyelésére a mérkőzést megtekintette Németh András, Magyarország egyik legsikeresebb edzője, aki jelenleg a Vác NB I-es csapat szakmai munkáját irányítja.

rdob_dorogiese.jpg

A kezdő sípszóra majdnem teljesen megtelt a lelátó és minden adott volt, egy színvonalas mérkőzéshez. Lányaink zárt hatos falas védekezéssel kezdték a mérkőzést, ám ebből láthatóan hiányzott a megfelelő agresszivitás, kevés volt az ütközés. Így a vendégek viszonylag könnyedén alakítottak ki helyzeteket, főleg a védőfalunk bal oldalán akadtak gondjaink. Edzőnk 4-6-os vendégvezetésnél időt is kért és némileg átszervezte a védekezést. Nagy energiákat mozgósítottak lányaink, de ez mindössze arra volt elég, hogy szoros maradjon a mérkőzés. Három perccel a félidő vége előtt 9-11-es salgótarjáni vezetésnél emberhátrányba kerültünk. Ez a két perc pedig meghozta a fordulópontot, egy elkapkodott vendéglövés után Forgács Klaudia lőtt lerohanásból gólt, majd Symsik Cyntia szerzett kétszer egymás után (!!) labdát és máris vezettünk. Ez érezhetően teljesen elbizonytalanította a vendégeket, akik kapujába ezután még két gólt berámoltunk. Így 14-11-es hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész első percében Stadler Merci hárította a mérkőzésen a második hétméteresét, ezzel megadta az alaphangot, a Salgótarján 10 percig tudta tartani velünk a lépést, utána összezuhant. Egy 4-0-s roham után már hét góllal vezettek lányaink és érezhető volt, hogy fizikálisan sokkal jobban bírjuk. A vendégek szakvezetője védekezést váltott, többször is, de ezzel nem tudott megzavarni minket. Főleg, hogy Mercink nagyon jó napot fogott ki, rendkívül nagy hatékonysággal hárította a kapujára tartó lövéseket. A különbség folyamatosan nőtt, mindenképpen meg kell említeni, hogy az utolsó öt percben pályára lépett Molnár Eszti, aki két góllal hálálta meg a bizalmat. Óriási győzelmet arattunk, nagyszerű teljesítménnyel, amit a népes szurkolótábor a végén vastapssal jutalmazott.

Végeredmény
Dorogi ESE - Salgótarjáni Strandépítők KC 30-19 (14-11)
Összeállítás: STADLER MERCI (kapus) - ELŐDNIKOLETT 3 gól, SIMSIKOVA CYNTIA 8 gól, FORGÁCS KLAUDIA 11 gól, RESKÓ DZSENIFER 2 gól, PRIÁLL EDINA 2 gól, ZSÓTÉR DANIELLE 1 gól. Cserék: Grassanovits (kapus) TURÁK ANTÓNIA 1 gól, Molnár Eszter 2 gól, Horváth Kitti, Szilágyi Vivien, Lévai Fruzsina, Bodnár Nikolett, Imrei Nóra.

Bona Gergő: „Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, minden bizonnyal ez volt annak az oka, hogy az első félidőben nagyon görcsösen játszottunk, illetve Szőts Fanni nagyon hiányzik a pályáról. Nagyon keményen dolgozunk minden edzésen és ezt nem csak mondom, hanem ez valóban így van, és ebben a teljes csapat partner, élmény velük együtt dolgozni. A pályán kívül is nagyon szeretik egymást és ez meglátszik a pályán is, nincs elveszett labda, nincs olyan nehéz helyzet, amiből ne tudnának felállni. Nem fogjuk elfelejteni, hogy a bajnokság csak most kezdődik igazán. Köszönjük, hogy ilyen sokan látogattak ki erre a mérkőzésre, két hét múlva is nagy szeretettel várunk mindenkit."

Junior mérkőzés
Már a bemelegítésnél látszott, hogy a két csapat nincs egy súlycsoportban. Óriási volt a sebességkülönbség, igazán élvezetes és látványos támadójátékot mutattak be lányaink. Csodálatosan ziccerig kijátszott lerohanások sorát fejezték be eredményesen. A jókedvet még az sem tudta elhalványítani, hogy bizony védekezésben gyakran becsúszott egy-egy hiba. Mindenki pályára lépett, s szerepet vállalt a győzelemben!

Végeredmény
Dorogi ESE - Salgótarjáni Strandépítők KC 42-26 (24-13)
Összeállítás: Mátyás Vika (kapus) - Turák Antónia 1 gól, SZILÁGYI VIVIEN 9 gól, IMREI NÓRA 7 gól, BODNÁR NIKOLETT 5 gól, Priáll Edina 1 gól, HORVÁTH KITTI 2 gól. Cserék: Stadler Merci (kapus), Forgács Viktória 5 gól, Molnár Eszti 4 gól, Forgács Klaudia 4 gól, Tolvaj Gigi 3 gól, Előd Nikolett 1 gól, Reskó Dzsenifer, Lévai Fruzsina, Szittya Lili.

Bona Gergő: „Nagy dicséret a lányoknak, lerohanásaink szervezettsége már-már komoly felnőtt csapatokat idéz és nagy élmény ennyi mosolygós arcot látni a pályán."

Fotó: Kornreich Gábor