Szurkoljunk ma délután is hazai pályán a Dorogi FC-nek!
Sport
2016. nov. 6.

Szurkoljunk ma délután is hazai pályán a Dorogi FC-nek!

A Dorogi FC ma 13:30 órától folytatja szereplését a Merkantil Bank ligában hazai pályán. Az ellenfél a tavalyi, 2015/2016-os szezonban, az NB II-ben az előkelő 4. helyen végző Kisvárda Master Good csapata lesz.

A Révész Attila szakmai igazgató által irányított társaság a tabellán jelenleg a 2. helyen áll - 7 győzelemmel, 5 döntetlennel és 3 vereséggel. Az egyik legtöbb gólt rúgott együttes (22),a kapott gólokat tekintve (12) pedig a második a tabellán.

Az eddigi 8 idegenbeli mérkőzéseiken nagyon eredményesen szerepeltek, 4 győzelem, 3 döntetlen és csak 1 vereség a mutatójuk.

A mieink, a legutóbbi mérkőzésen a Puskás Akadémia ellen, taktikus játékkal, 0:0-ás döntetlent játszottak, és ezzel a 11. pozícióban - 6 győzelemmel, 3 döntetlennel és 6 vereséggel - várják a folytatást.

A két csapat között - ahhoz képest, hogy 9 hellyel előrébb állnak - csak 5 pont különbség van. Dorog: 21 pont, Kisvárda: 26 pont

Elmondhatjuk, hogy csapatunk jó formában van - 5 mérkőzés óta veretlen!, a kupameccset is beleszámítva - és bízunk benne, hogy a Puskás Akadémia ellen elért eredmény is feldobta a társaságot és folytatják a jó sorozatot. Ellenfelünk papíron erősebb és több NB II-es rutinnal rendelkezik, sőt két volt újpesti játékos (Rajczi Péter, Vermes Krisztián) is erősíti a keretet.
Hazai pályán igenis komoly esélyeink vannak, főleg, ha a szurkolótábor hasonló hangulatot tudna teremteni, mint a Pancho Arénában.

Jöjjenek el minél többen és hajszoljuk győzelembe a csapatot!


Megkérdeztünk két játékost, Bora Györgyöt dorogi részről, és Rajczi Pétert a Kisvárdától, hogy mit várnak a vasárnapi meccstől?

Bora György: Nem számítok könnyű meccsre, mivel hasonlóan erős játékerőt képvisel a Kisvárda, mint a Puskás Akadémia. Ennek ellenére meg vannak a gyenge pontjaik. Ha ezeket ki tudjuk használni és továbbra is ugyanolyan alázattal, szervezetten védekezünk, mint Felcsúton, akkor itthon tarthatjuk a 3 pontot.

Rajczi Péter: Küzdelmes mérkőzést várok. Mindkét csapatnál elsősorban a védekezésen van a hangsúly, ezért kevés gólra számítok, lehet, hogy talán egy gól fog dönteni az összecsapásról.

Hogy érzed, milyen formában vagytok?

Bora György: Önmagáért beszél, hogy az elmúlt 5 tétmeccsen csak 1 gólt kaptunk és nem szenvedtünk vereséget. Úgy gondolom, ennek köszönhető, hogy jó hangulatban telnek az edzések, kellő önbizalmunk van és a hazai pálya előnye is sokat nyom a latba. Bizakodóak vagyunk.

Rajczi Péter: A hazai mérlegünk gyengébb, mint az idegenbeli, ez talán a rossz minőségű pályánk talajára is fogható. Bízom benne, hogy Dorogon jó minőségű a pálya és a javuló formánk a hétvégi meccsen kicsúcsosodik és nyerni tudunk.

Sikerült alaposan feltérképezni az ellenfél együttesét?

Bora György: Igen sikerült. A szakmai stáb pontos elemzést készített az ellenfélről, és nekünk csak az a dolgunk, hogy betartsuk a taktikai utasításokat és küzdjünk a pályán.
Még annyit hozzátennék, hogy a szurkolók 12. játékosként nagyot tudnak lendíteni a játékunkon, mint ahogy azt tették a Pancho Arénában. Remélem, most is hasonló lesz a hangulat, és minél többen eljönnek.

Rajczi Péter: Úgy gondolom, hogy sikerült. Rendelkezésünkre áll minden technikai eszköz, pl. interaktív tábla, videó elemzés, hogy alaposan felkészüljünk. Bár, az előző mérkőzésen én megsérültem és bizonytalan a játékom, de bízom benne, hogy felépülök a vasárnapi meccsre.


Hajrá Dorog!