Közmeghallgatás volt a városházán
Közügy
2016. nov. 25.

Közmeghallgatás volt a városházán

Közmeghallgatást tartott Dorog Város Képviselő-testülete november 24-én a városháza dísztermében. Mintegy harminc érdeklődő vett részt az eseményen, amelyen dr. Tittmann János polgármester ismertette az idei év pénzügyi mutatóit, a városfejlesztési elképzeléseket és a már megvalósult beruházásokat.
Szó volt arról, hogy az idén megújult a Köztársaság út egyik szakasza, parkolókat alakítottak ki a Schmidt lakótelepen, néhány héten belül elkészül az Eötvös-iskola tornatermének felújítása. Tavasszal elkezdődhet a már régóta várt Iskola utcai birkózócsarnok kialakítása. Jövőre számos pályázat beérhet: a bányászati emlékhely, a miniverzum kialakítása, az iskolák energetizálási pályázata és a Mária utcai fejlesztés. 2017-ben elkészülhet a kilátó az aknatoronyból és még számos városfejlesztési program indulhat útjára.

4836.JPG
Lakossági kérdések is elhangzottak a közmeghallgatáson. A levegő minőségi adatokról a helyi újságban havonta mérési adatokat találhatnak az érdeklődők. Érdeklődtek a zöldhulladék-szállításáról is. Elhangzott, hogy januártól évente 10 alkalommal a hulladékszállító cég az erre a célra a lakosságnak átadott zsákokban elviszi a dorogiak zöldhulladékát a házaktól.