Megkezdődött a várakozás időszaka
Közügy
2016. nov. 27.

Megkezdődött a várakozás időszaka

Advent első hétvégéjén a Szent József templom előtt több százan hallgatták meg az adventi misét és Istentiszteletet. A ceremónia végén a Dorogi Vállalkozók Egyesületének köszönhetően a felnőttekre forralt bor és forró tea várt, a gyerekek mézeskalácsot ropogtathattak.

jeremyah.JPG
A Zenepavilonnál megnyílt a vásár, ahol finomságok és szép termékek várták az érkezőket.A jégpályát sokan próbálták ki. Az idén 200 m2-en korizhatunk. A kölcsönzés is megoldott: sokéle méretben sok kori várja a téli sport kedvelőit.
A jégpálya nyitva tartása:
Hétköznap:
15.00 órától - 21.00 óráig
Hétvégén:
9.00 órától - 21.00 óráig
közben:
14.00 órától - 15.00 óráig
karbantartási szünet
Az iskolai tanítási szünet időtartama alatt a jégpálya nyitvatartási ideje:
9.00 órától - 21.00 óráig
közben:
14.00 órától - 15.00 óráig
karbantartási szünet
December 24-én a jégpálya
9.00 órától - 15.00 óráig
tart nyitva.

 jly.JPG

Az adventi időszakban szombat délutánonként műsorokkal, érdekes programokkal kedveskednek a szervezők az érdeklődőknek. December 3-án Kovácsné Fódi Krisztina kórusvezető, városunk Rauscher-díjas művésze, a Zrínyi-iskola gyermekkórusával érkezik a Zenepavilonhoz, hogy karácsonyi énekekkel tegye még hangulatosabbá a várakozás időszakát. De lesz meglepetés is!
December 10-én immár ötödik alkalommal rendezik meg a dorogi óvodák - szintén a Zenepavilonnál - a Szeretetlánc elnevezésű jótékonysági adománygyűjtő rendezvényüket. Az óvodások, szüleik és a kreatív óvónők már hetekkel a program előtt készítik a karácsonyfa díszeket, apró ajándéktárgyakat, hogy saját intézményük alapítványának gyűjthessenek a nemes akciónapon. Az idén sem marad el a betlehemes játék és a szeretetláncot is még nagyobbra szeretnék fűzni.
December 17-én a vásár ideje alatt megtekinthetik a dorogi intézményekben - óvodákban, iskolákban - ezekben a hetekben készülő Betlehemeket, amelyek a Zenepavilonban lesznek kiállítva. Az estet a művelődési házban a Karácsonyi Gála zárja, ahol az Erkel Ferenc Zeneiskola Halleluja Kórusa lép színpadra. Délután, a Gála előtt egy érdekes programot szervezünk, de ez egyelőre legyen meglepetés!

Adventi szabadtéri gyertyagyújtó misét és Istentiszteletet tartanak a Hősök terén november 26-án 17 órakor. A hagyományokhoz híven a Szent József templom előtti téren óriási adventi koszorú várja az érkezőket. Az idén is 600 gyertya, csomagolt mézeskalácsok és forralt bor, forró tea teszi még hangulatosabba az ökumenikus szertartást, köszönhetően az egyházaknak, a Dorogi Vállalkozók Egyesületének és Dorog Város Önkormányzatának.