Dorogi FC - MTK Budapest Magyar Kupa mérkőzés a Buzánszky Jenő Stadionban
Sport
2016. nov. 29.

Dorogi FC - MTK Budapest Magyar Kupa mérkőzés a Buzánszky Jenő Stadionban

A Dorogi FC a Magyar Kupa 8. fordulójában a nagy múltú - a Fradi után a második legeredményesebb labdarúgó klub - MTK Budapest csapatát fogadja.
Az erőviszonyokat tekintve egyértelműen az ellenfél esélyesebb, hogy megnyerjék a mérkőzést. Bravúr kellene a továbbjutáshoz, hasonlóan, mint tavaly a kupában a Gyirmót ellen.
Akkor összejött, miért ne sikerülne most is!

mtk640.jpg

A Teodoru Vaszilisz vezetőedző által irányított MTK Budapest az előző két kupafordulóban az Orosházát 4:0-val, a Balassagyarmatot 3:1-el búcsúztatta idegenben és nem a legerősebb felállásban léptek pályára. Valószínűleg a Dorog ellen sem Torghelle, és a többi, az NBI-es mérkőzéseken kezdőjátékosok fognak kezdeni. Ez azért is feltételezhető, mert egyrészt a kupában a kevesebb szerephez jutó labdarúgók szoktak lehetőséget kapni, másrészt az MTK létfontosságú mérkőzés előtt áll az NBI-ben. A hétvégén az ősi rivális Újpest lesz az ellenfél, és ha vereséget szenvednek, könnyen a kieső zónában találhatják magukat.

A mieink hasonló cipőben járnak. A bajnokságban két olyan mérkőzés (Szeol SC, Cigánd SE) következik idegenben, amelyeket kötelező lenne megnyerni. Egyszerű a képlet: az erősebb csapatok ellen kikaptunk vagy döntetlent játszottunk, a gyengébb ellenfeleket le kell győzni, ahhoz, hogy a középmezőnyhöz kapaszkodjon a csapat. Emiatt elképzelhető, hogy Németh Szabolcs vezetőedző pihentetni fog néhány kulcsjátékost, és az eddig mellőzött focisták kerülnek reflektorfénybe.
A kupában egyébként eddig nagyszerűen menetelt a gárda, mert a Tatabányát 3:0-ra, a Hódmezővásárhelyt pedig 4:0-ra sikerült legyőzni.

Érdekesség
A két csapat eddigi találkozóinak mérlege
42 mérkőzés, 8 dorogi győzelem, 9 döntetlen, 25 MTK győzelem, összes dorogi gól: 43, összes MTK gól: 95.

A továbbjutás továbbra is 1 mérkőzésen dől el, ha a rendes játékidőben döntetlenre végeznek a csapatok, akkor 2*15 perces hosszabbítás következik, ha nincs döntés ott sem, akkor büntetőrúgásokkal dől el a továbbjutás.

A beharangozó címét - Megizzadhatnak az élvonalbeli csapatok - az MLSZ honlapjáról idéztem, mert reméljük, hogy az MTK csapatára is ez vár.

Sok szeretettel várjuk a szurkolókat! Buzdítsuk sportszerűen csapatunkat!

Hajrá Dorog!

Forrás: dorogifc.hu