Mikulás-futáson ajándékokat gyûjtöttek a rászoruló gyermekeknek
Közügy
2016. dec. 6.

Mikulás-futáson ajándékokat gyûjtöttek a rászoruló gyermekeknek

December 4-én immár második alkalommal rendezte meg a Dorogi Futókör a Mikulás-futást a Buzánszky Jenő Stadionban.
A december az adakozás hónapja. Ilyenkor mindenki átgondolja, mi az, amit fel tud ajánlani azoknak, akiknek az ünnepek nem olyan körülmények között telnek, mint szeretnék. Így tettekaz idén a futókörösök is: a Mikulás-futást összekötötték egy adománygyûjtő akcióval.

DorogiFutkr_Mikulsfuts1.jpg
Arra kérték a futótársakat és a támogatókat, hogy egy cipősdoboznyi ajándékkal - mintegy nevezési díjként - járuljanak hozzá a nélkülöző gyerekek boldogabb karácsonyához. Ezen kívül csatlakoztak Boros Andrea kezdeményezéséhez (WALKenergie Dorog), aki plüssmacikat gyûjtött fogyatékos emberek számára.
Felhívásukat sokan érezték magukénak, így vasárnap délután érkeztek a plüss játékok és a szépen csomagolt dobozok a Buzánszky Jenő Stadionba. Cserében forralt borral, meleg teával, szaloncukorral és jó hangulattal várták a jótékonykodókat.
A Mikulás és a Krampusz a legkisebbeket egy közös futásra invitálta a futópályán, ezután a felnőttek és a nagyobb gyerekek egy rövid kört tettek a városban. Futás közben a puttonyból minden arra járót megajándékoztak egy-egy szaloncukorral. A Schmidt Sándor Agorán megpihentek, majd folytatódott az út vissza a stadionba.
A Dorogi Futókör tagjai köszönetüket fejezik ki sporttársaiknak a felajánlott ajándékokért! A dobozokat a dorogi családsegítő szolgálat segítségével juttatják el a rászorulóknak. A plüssállatokat Boros Andrea a helyszínen átvette, azokat a Mikulás segítőjeként december 6-án adja át a tokodaltárói Fogyatékosok Otthonában.
Forrás: https://www.facebook.com/Dorogi-Fut%C3%B3k%C3%B6r-154971778181629/