30 éves a Dorogi ILCO Klub
Közügy
2016. dec. 15.

30 éves a Dorogi ILCO Klub

30 éve 1986-ban Dorogon a kórház akkori sebészének, Dr Nagy Attilának szervezésében a Magyar Vöröskereszt Dorogi Alapszervezetének berkeiben alakult meg a Dorogi ILCO Klub.

MG_5986.JPG

2005-től a közhasznú - mintegy 70 tagot számláló - egyesület a vastag- és végbéldaganaton átesett betegek rehabilitációját segíti.

Ez a betegség a második daganatos halál ok hazánkban. Az egyesületben a tagok megtanulhatják, hogy miként élhetnek ebben a megváltozott élethelyzetben. Továbbá nem csak a tagjai pillanatnyi problémáival foglalkozik az egyesület, hanem ismereterjesztő kampányokkal igyekszik a térség lakósainak figyelmét felhívni a veszélyre.

December 13-án a kerek évfordulót ünneplő egyesület jubileumi közgyűlésén Dankó József Dorog város alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket. Az egyesület elnöke, Magyarfalvi Imre a 30 év történéseit vetített képes előadás keretében idézte fel.
Az egyesület szeretettel vár mindenkit, aki érintett a betegséggel vagy hozzátartozója ellátásához szeretne információhoz jutni. Összejöveteleit minden hónap második keddjén 14.30-or tartja a Dorogi Szakrendelőben.
További információ +36209455204 telefonon.