A Vasas érkezik Dorogra szombaton - Szurkoljunk a hazai csapat győzelméért!
Sport
2017. febr. 10.

A Vasas érkezik Dorogra szombaton - Szurkoljunk a hazai csapat győzelméért!

A nagyszerû őszi szereplésnek köszönhetően, beleértve az MTK elleni bravúros győzelmet, 2017-ben is folytatja szereplését a Magyar Kupában a Dorogi FC.

Tavaly szeptemberben az ősi rivális bányászcsapat Tatabánya (NBIII) ellen játszotta első kupamérkőzését csapatunk a 2016-2017-es kupaszezonban. 3:0-ra győztünk idegenben, a Grosics stadionban Szedlár Zoli és Vígh Ádám (duplázott) góljaival.
A következő ellenfél szintén az NBIII-ban szereplő Hódmezővásárhelyi FC csapata volt, akik ellen jó játékkal, könnyedén hoztuk a kötelező győzelmet és bejutottunk a legjobb 64 közé. A dél-alföldi városban lejátszott összecsapásnak 4:0 lett a vége a javunkra, Bor Dávid duplájával illetve Szedlár Zoli és Csák Zoltán egy-egy góljával. Később komoly gárdával kellett szembe néznünk, a nagy múltú MTK (NBI) következett. A taktikailag rendkívül kiélezett kupameccsen Bor Dávid egy kontratámadásból szép gólt lőtt és borította a papírformát, Dorog - MTK 1:0 (0:0).
És most itt áll a csapat a a legjobb 8 közé jutás kapujában, amit nem más, mint a Vasas FC véd - nehézfegyverzettel és ellentámadásra alkalmas gyorsreagálású hadtesttel-, hogy ne tudjunk bejutni rajta. Következő ellenfelünk jelenleg a magyar első osztályban a Videotonnal és a Honvéddal holtversenyben, azonos pontszámmal vezeti a tabellát (csak a kevesebb lőtt gól miatt állnak a 3. helyen). A 2016 januárjában kinevezett, komoly Bundesliga tapasztalattal rendelkező Michael Oenning által irányított társaság azóta tartó menetelése igazi sikertörténet. Az előző szezonban benntartotta az NBI-ben, a kiesés ellen küzdő csapatot, majd az idei évadban már a bajnoki címért harcolnak.

Szóval nehéz mérkőzés vár a Dorogra - sőt most már oda-visszavágó rendszerben dől el a továbbjutás - és természetesen az ellenfél az esélyesebb. Valószínûleg 10 meccsből 8-9 alkalommal a Vasas nyerne, de miért ne jöhetne most hétvégén az-az egy meccs, aminek a végén Németh Szabolcs legénysége győztesként énekelheti a szurkolókkal a „Ha egyszer meghalok......" indulót.

Magyar Kupa 9. forduló
1. mérkőzés: Dorogi FC - Vasas FC, 2017. február 11. Szombat 14:00
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion
2. mérkőzés: Vasas FC - Dorogi FC, 2017. március 01. Szerda 14:30
Újpest, Szusza Ferenc Stadion


Jegyárak a hazai mérkőzésen:
Felnőtt: 1 000 Ft
Diák, nyugdíjas: 800 Ft


Forrás: www.dorogifc.hu