Bronzérmes lett a Judo Európa Bajnokságon Deák Attila veterán sportoló
Sport
2017. jún. 26.

Bronzérmes lett a Judo Európa Bajnokságon Deák Attila veterán sportoló

Bronzérmet nyert a horvátországi Veterán Judo Európa Bajnokságon a Dorogi Nehézatlétikai Club sportolója, Deák Attila.

- A 35-40 év közöttiek korosztályában indultam a versenyen, ahol a plusz 100 kg-os súlycsoportban 3. helyezést értem el. Korábban a 2016-ban megrendezett Veterán Európa Bajnokságon Porec városában szintén 3. lettem, míg a tavalyi veterán világbajnokságon 5. helyet vívtam ki.

- Pályafutása alatt a korosztályos magyar bajnokságok állandó résztvevője, érmes helyezettje volt, az ifjúsági, junior és felnőtt korcsoportban is a válogatott keret tagja volt. A szép sorozatot veteránként is folytatja. Mi a titok?

- Való igaz, hogy a veterán korcsoportot megelőzően is számos nemzetközi eredménnyel büszkélkedhetek. A kadet világkupán 2. helyezést értem el, míg az európai olimpiai reménységek versenyén 2. lettem. Gyerekkorom óta judózok, szinte a tatamin tanultam meg járni. Édesapám judóedzőként tanította meg a sportág csínját-bínját. Kezdetben az Esztergomi Spartacusban edzettünk, majd az 1990-es években a Leányvári SE szakosztályt megalapította Pfluger Antal és az édesapám, így azután ott edzettem, versenyeztem. 2015-ben sporttársam Péntek Zoltán létrehozott egy judo szakosztályt a Dorogi Nehézatlétikai Klub keretein belül, ahova leigazoltam, majd a dorogi egyesület történetének első magyar bajnoki győzelmét szereztem 2016-ban a veterán nyílt magyar bajnokságon. Eredményemet az idén sikerült megvédenem.

- Kiknek köszönheti a versenyekre való felkészítést?

- Pályafutásom során edzőim édesapám, Deák Attila, Pfluger Antal, Erdődi Miklós voltak. Jelenleg Péntek Zoltánnal készülünk a megmérettetésekre a Dorogi Nehézatlétikai Club keretein belül.