Gólzáport láthattunk a jó iramú mérkőzésen
Sport
2017. júl. 17.

Gólzáport láthattunk a jó iramú mérkőzésen

Július 15-én, szombaton újabb felkészülési mérkőzést játszott a Dorogi FC. Az ellenfél ezúttal a szlovák 3. ligában szereplő TJ Velké Ludince, vagyis Nagyölved csapata volt. A lelátón szép számmal képviseltették magukat az idegenbeli szurkolók is, hiszen a két település között csak 40 km a távolság. Ahogyan azt Schindler Szabolcs vezetőedző a beharangozóban korábban már elmondta, szerette volna az egészséges alapembereit kipróbálni ezen a meccsen, de szerepet kaptak az új játékosok is. A mérkőzésről Szalai András és Vajda Dániel sérülés miatt hiányzott az új szerzemények közül, az alapcsapatból pedig Szedlár, Nagyházi, Hauser, Grabant és Fekecs figyelte a lelátóról a meccset.

agolved.jpg

A mérkőzés jó iramban kezdődött, főleg a hazaiaknak voltak helyzeteik. A vezetést a Dorog szerezte meg a 20. percben Göblyös Dániel találatával. Ez a fölény megmaradt az első félidőben, így ezzel az eredménnyel vonultak az öltözőbe a csapatok. A második játékrészben a felvidékiek kezdtek jobban, hiszen mindjárt a 53. percben, Tóth Tamás góljával kiegyenlítettek. Az 54. percben egy szép támadást követően Mészáros Áron találatával ismét a piros-feketéknél volt az előny, de nem sokáig örülhettek a vezetésnek, hiszen a 61. percben Sobona Sándor lövése után ismét egál volt az állás. A vendégek szárnyra kaptak a rövid időn belül megszerzett két találat után és a 67. percben Horniak Marek váltotta gólra helyzetét, így a vezetést is átvették a zöld mezesek. A bíró a 69. percben egy kezezést követően tizenegyest ítélt a dorogiaknak, amit Simon Attila magabiztosan rúgott be. Végül a 4-3-as végeredményt Faragó Tamás állította be a 78. percben.

Schindler Szabolcs vezetőedző értékelésében elmondta, a védekezéssel abszolút nem volt elégedett, hiszen a négy rúgott gól mellé hármat kaptunk. Látta, hogy néhány játékos fáradt is volt, de ez nem ad felmentést az alól, hogy ilyen gólokat kapjunk. A felkészülési mérkőzés lehetőséget ad arra, hogy ezek a hibák kiderüljenek és ki lehessen küszöbölni ezeket a jövőben.

K. Cs.