JUBILEUMI KIADVÁNNYAL KÖSZÖNTÖTTE DOROG A RICHTER DOLGOZÓIT
Közügy
2017. szept. 2.

JUBILEUMI KIADVÁNNYAL KÖSZÖNTÖTTE DOROG A RICHTER DOLGOZÓIT

Dorog Város Önkormányzata köszöntő kiadványt jelentetett meg Gyógyszergyártók Dorogon címmel annak alkalmából, hogy a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár ötven évvel ezelőtt fióktelepet nyitott Dorogon.

Az önkormányzat a városi könyvsorozat soron következő kiadványát ennek az évfordulónak szentelte. A világszerte ismert gyógyszergyártó vállalat 116. születésnapján, a dorogi fióktelep fél évszázados évfordulójának ünnepére jelent meg a köszöntő képeskönyv, Lévay Jenő Munkácsy Mihály-díjas grafikusművész tervezésével. A 72 oldalas színes könyv a cég életét, az üzemek fejlődését, a vállalat társadalmi szerepvállalását mutatja meg régi és új fotókon keresztül. A könyvet Szabó-Berghauer Zoltán, a könyvtár igazgatója mutatta be a meghívott 50 aktív és 50 nyugdíjas richteres dolgozó előtt, a művelődési házban megtartott ünnepségen szeptember 1-jén.

richterrendezvny.JPG

A Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. Dorogi Fióktelepének dolgozóit köszöntötte dr. Tittmann János polgármester. Hangsúlyozta: - A város fejlesztésének alapjait biztosító gazdasági szervezetként számíthatott Dorog mindig a Richterre az elmúlt évtizedek során. Dorog Város Önkormányzatának képviselő-testülete nevében én a Richter dolgozóinak, a dorogi gyógyszergyártóknak ajánlom e könyvet jubileumuk alkalmából, hálánk és tiszteletünk jeléül.
Az ünnepségen köszöntőt mondott dr. Oláh Ruben főmérnök a Richter nevében. Kiemelte: - Köszönet illeti a várost és annak vezetését, hogy ilyen méltó keretet és formát teremtett a Richter Gedeon dorogi jelenlétének 50. évfordulója alkalmából. Az a rendkívül látványos kiadvány, amelyet ez alkalomból Dorog városa készített, mindennél beszédesebben mutatja a város megbecsülését Társaságunk iránt. Ez a szép gesztus jelzi, hogy a város lakossága valóban befogadta a Richtert és nagyra értékeli azokat az eredményeket, amelyeket a Richter felmutatott az elmúlt 50 évben a régióban, s az elmúlt 116 évben hazánkban és a nagyvilágban.