Kézilabda: jó játékkal fölényes győzelem
Sport
2017. okt. 10.

Kézilabda: jó játékkal fölényes győzelem

Az NB II harmadik fordulójában Hevesre látogatott csapatunk. A hazaiak az elmúlt években nem a mi csoportunkban szerepeltek, így teljesen ismeretlen volt játékuk számunkra.

Szép számú közönség foglalt helyett a lelátón, az igazán impozáns hevesi Sport- és Szabadidőközpontban. A komplexum 2010-ben épült, a Doroggal körülbelül azonos lélekszámú településen. A kézilabda pályán kívül, 2 squash pálya, 3 sávos bowling pálya, egy kondi terem, egy kávézó és egy konferencia terem található az 500 férőhelyes lelátóval ellátott építményben. Nagyon irigykedtünk, hogy milyen jó körülmények között dolgozhatnak a vendéglátó egyesületben.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, a hazaiak érezhetően jelezni akarták, hogy otthon szeretnék tartani a 2 pontot. A Heves balátlövője Vizes Bettina okozott komoly fejtörést átlövéseivel, míg irányítójuk pedig betöréseivel. Szerencsére a támadó játékunk rendkívül gyors és pontos volt, Szőts Fanni nagyon jó tempót vezényelt, így rendre góllal fejeztük be akcióinkat.

A védekezésben azonban nagyon nehezen tudtuk kezelni ellenfelünket. A félidő közepére a hazaiak kissé belefáradtak, az általuk diktált tempóba, így 9-7-es hevesi vezetésnél átvettük a mérkőzés irányítását. Zsinórban négy gól szereztünk és ez érezhetően bosszantotta a vendéglátókat. Pontatlanságukat egy egy gyors indítással rendre megbüntettük, így a félidőre komolynak mondható előnyre tettünk szert (15-21).
Bona Gergő: A félidőben helyre raktuk a védekezést, tudtuk már mire számíthattunk a Heves részéről, és türelmes magabiztos játékot kértem a lányoktól.

Hát a második játékrész első 5 perce nem a miénk volt, két gólt lőttek a hazaiak, szerencsére a büntetőt nem tudták értékesíteni, így maradt a 4 gólos különbség. Ezután végre felépült a bányász fal és a fáradt hevesiek nem tudták gyakorlatilag feltörni azt. A kivédekezett támadások után türelmesen ziccerig játszva fokozatosan növeltük előnyünket. A csapatot az sem zavarta meg, hogy Forgács Klaudiát emberfogással kivették a játékból. 21-28-as dorogi vezetésnél a hazai edző időt kért, de a játék képe nem változott, Simsik Cinti tarthatatlan volt. A mérkőzés utolsó két gólját Imrei Nóri szerezte, aki ezzel feltette egész hétvégén nyújtott teljesítményére a pontot!

Végeredmény
Juventus Panoráma Hevesi SE - Dorogi ESE 24-35 (15-21)
Összeállítás: Stadler Merci (kapus) - SIMSIK Cintia 10 gól, MOLNÁR Eszter 4 gól, SZŐTSFanni 5 gól, FORGÁCS Klaudia 7 gól, URESCH Dóri 3 gól, ZSÓTÉR Dana 3 gól. Cserék: Mátyás Vika (kapus) - IMREI Nóri 2 gól, ELŐDNiki 1 gól, KAPOSVÁRI Eszter, Priáll Edina, Markos Réka, Tolvaj Gréti, Turák Netti, Bodnár Niki.

Bona Gergő: Nem ismertük ellenfelünket, úgyhogy kellett 20 perc, mire a védekezésünk alkalmazkodott a Heves támadójátékához. Támadásban nagyon ötletesen, gyorsan és jól játszottunk, sőt a második félidőben kicsit lassítottuk is a játékot. A bajnokság elején mondtam, hogy a 3-4-ik fordulótól várok a lányoktól jó teljesítményt, ezt ma ők maradéktalanul hozták is. Ezen az úton kell tovább haladni!

Ifjúsági mérkőzés

Csapatunk még az öltözőben készülgetett a találkozóra, miközben az már nyolc perce zajlott és ellenfelünk 4 gólt szerzett (4-0). Csipkerózsika álmunkból csak nehezen ébredtünk, a második gólunkat a 13. percben szereztük (6-2).

Egy szerencse volt, hogy a védekezésünk többé-kevésbé működött. Lassan azért hat emberünk is pályára érkezett, így nagy nehezen utolértük szerény képességű, de nagyon lelkes ellenfelünket és a félidő végére átvettük a vezetést is (10-12).
A második fél óra sajnos nem hozott számunkra megnyugvást. A hevesi csapat mindent beleadott és ez ma majdnem elég volt, kis híján megcsíptek egy pontot a bajnokság egyik fő esélyesétől. De valahogy behúztuk.

Végeredmény
Juventus Panoráma Hevesi SE - Dorogi ESE 24-26 (10-12)
Összeállítás: Mátyás Vika (kapus) - IMREI Nóri 5 gól, Markos Réka 2 gól, Tolvaj Dorci, Tolvaj Gigi, PAP Kriszti 7 gól, FORGÁCS Viki 6 gól. Cserék: TURÁK Netti 3 gól, Gáspár Vanda és Bodnár Niki 1 gól, Molnár Eszti, Priáll Edina.

Bona Gergő: Rémálom, felriadás, megnyugvás, délutáni szundi, kétségbeesés, 2 pont.

Forrás: www.dorogisport.hu