Az egész család próbára teheti ügyességét a Sarpi Futófesztiválon
Sport
2018. szept. 10.

Az egész család próbára teheti ügyességét a Sarpi Futófesztiválon

Ha szeptember, akkor Dorogon a futásé a főszerep. Az immárom harmadik éve Sarpi-Dorog Futófesztivál névre keresztelt városi sportesemény idén is az egész családnak kínál változatos sportolási lehetőséget.
Szeptember 15-én, szombaton ismét az ovisok kezdik a napot, akik a Buzánszky Jenő Stadion futópályáján 300 méteren tehetik próbára ügyességüket. Õket az 1-2. osztályosok követik 800 méterrel, majd a nagyobbaké lesz a főszerep. Harmadik osztálytól a gimnázium negyedik osztályáig ugyanis már hosszabb távon, 1800 méteren mérik össze futástudásukat a sportos gyerekek. Minden résztvevő - a teljesítés öröme mellé - Dorogi Sportos kulacsot, vizet, müzli szeletet és meglepetést is bezsebelhet.
Természetesen a felnőtteket is várjuk a sportnapon, ők a városfutás távjain vehetnek részt. A kisebb kihívást keresők a 7 km-en, a terepfutás szerelmesei a Gete Trail 14 km-én, az igazi keménylegények a 21 km-es távon találhatják meg számításukat. A futók biztonságáról a rendőrség, polgárőrség és a Dorogi Futókör önkéntesei fognak gondoskodni.
Délután az extrém akadályfutásé lesz a főszerep az Öböl Music Beach-en, ahol akár az óvodások is megmutathatják, milyen kemény fából faragták őket. Természetesen nekik az önkéntesek segítenek átjutni egy-egy nehezebb akadályon. Õket az általános iskolások, majd a felnőttek követik. Az izgalmas pályát teljesítők egyedi tervezésû éremmel és meglepetéssel térhetnek majd haza.
A távokról és a versenyről bővebb információt olvashatnak:

http://dorogisport.hu/futas/meg-tart-az-elonevezes-a-sarpi-dorog-futofesztivalra