BÁNYÁSZNAPI MEGEMLÉKEZÉST TARTOTTAK AZ OTTHON TÉREN
Közügy
2020. szept. 5.

BÁNYÁSZNAPI MEGEMLÉKEZÉST TARTOTTAK AZ OTTHON TÉREN

A 70. Bányásznap alkalmából megemlékezést szervezett Dorog Város Önkormányzata és a Bányász Szakszervezeti Szövetség az Otthon téren felállított bányász emlékműnél szeptember 5-én.
A koszorúzást megelőzően dr. Völner Pál államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője emlékező beszédet mondott, amelyben felidézte a bányászat több mint kétszáz éves történetét, a bányászok nehéz és küzdelmes munkájának eredményeit. Dr. Tittmann János polgármester az örökségvezérelt városfejlesztést kiemelve utalt arra, hogy múltunkat értékelve, hagyományainkat tisztelve végezhetjük mindennapi munkánkat.
A Dorogi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bányász Zenekarának közreműködésével elhelyezte a tiszteletadás virágait az emlékműnél dr. Völner Pál államtitkár, országgyűlési képviselő, Nunkovics Tibor országgyűlési képviselő, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat nevében Popovics György elnök, Dorog Város Önkormányzata, a Bányász Szakszervezeti Szövetség és a Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Alapítvány, illetve az OMBKE dorogi helyi szervezete. Koszorút helyezett el a Civilek a Fejlődő Városért Egyesület és a Baumit Kft. is az emlékműnél.