Gyengénlátók részére
 
  Választások
  Eseménynaptár
  Üvegzseb
  Közérdekű adatok
  dorogi magazin
  Hírek
  Városháza
  Intézmények
  Önkormányzatok
  Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás
  Civil szervezõdések
  Egyház
  Sport
  Közterület-felügyelet
  Kommunál-Junk Kft.
  Külkapcsolatok
  Telephelyek
  Üzletek
  Szálláshelyek
  Piacok
  Megtiltott szolg. tev. nyilvántartása
  Nyilvántartás a bevásárlóközpontokról
  Nyilvántartás a helyi termelői piacokról
  Rendezvénytartási engedélyek
  Nyilvántartás a nem üzleti célú szálláshelyekrõl
  Kitüntetettek
  Közhírré Tétetik Dorogon
  Közadatkereső
 

Együtt a közösségfejlesztésért- Dorogon és Térségében
Frissítve: 2020. augusztus 02 11:42:40 Oldal ajánlása ismerõsömnekOldal tartalmának nyomtatása

ADVENTI ABLAK VADÁSZAT


Dorog Város Önkormányzata a TOP 5.3.1-16-KO1-00001 sz. pályázatból ismét meghirdette az „Adventi ablakvadászat” című játékot, mely a tavalyi évhez hasonlóan idén is nagy népszerűségnek örvendett. A Bécsi úti és a Mária utcai kirakatokban az adventi időszak egymást követő napjain felgyulladt egy-egy díszes dátummal díszített kirakat. A pályázók feladata az volt, hogy minimum 7 dátummal ellátott kirakat előtt fotót készítsenek magukról. A 40 résztvevő közül 2019. december 21-én a Karácsonyi Gálán vehették át nyereményeiket a jelenlévő gyerekek: Meixner Marcell, Szőke Dóra, Szeibert Szabolcs, Hajnal Borka, Gergely, Sára Éva, Gótzy Nóra Sarolta, Imre Inez, Dankó Zente Barnabás, Csepi Alexander, Lencsés Boglárka, Baranyi Botond, Weisz Áron és Márk, Kállai Róza Panna, Molnár Zara, Máté Anna és Zita, Jatkovszki Barnabás, Pokriva Hanna,  a Szalai család négy gyermeke: Dénes, Nóra Tamara, Bálint és Dávid, Berndt Áron és Horváth Léna.

Dorog, 2019. december 28. 

egyutt-a-kozossegfejlesztesert-dorogon-es-tersegeben3.jpg

 


 

SZEMÉLYES ÉLMÉNYEKET MESÉLNEK A BÁNYÁSZATBAN ÉRINTETTEK


Az Együtt a közösségfejlesztésért - Dorogon és térségében című, TOP-5.3.1-16-KO1-2017-00001 azonosító számú projekt keretében a szénmedence bányászmúltjával kapcsolatos interjúsorozat készül Dorogon.
Közel harminc bányászatban érintett visszaemlékezését dolgozzák fel a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeum munkatársai. A megkérdezettek különböző témakörök szerint mesélnek bányászattal kapcsolatos emlékeikről. Eddig összesen nyolc mélyinterjú zajlott le, melyekről hangfelvétel készült. Személyes történetek hangoztak el a bányagépek gyártásáról, szociális életről, bányaszerencsétlenségekről, mentésről, vájármunkáról, kulturális életről, sportról és a bányászok hétköznapjairól. A felbecsülhetetlen értékű anyag feldolgozása folyamatban van, 2019. május 25-én hét fővel a videofelvételes digitalizáció is elkezdődött. A következő hónapokban folytatódik a munka további interjúk és felvételek készítésével, amelyek végeredménye egy egyedülálló adatbázist fog képezni.
A folyamatosan frissülő bányászattörténeti adatbázis a www.mimegyenk.hu internetes oldalon érhetők majd el.

Dorog, 2019. május 28. 

egyutt-a-kozossegfejlesztesert-dorogon-es-tersegeben3.jpg

 


 

HÚSVÉTI SZOMSZÉDOLÁS A NAGYHÉTEN
19/04/17

A TOP- 5.3.1-16 - KO1-2017-00001 Együtt a közösségfejlesztésért - Dorogon és térségében című pályázat során a húsvéti nagyhét szomszédoló programsorozatának 3. állomásán - Piliscsév és Kesztölc után - Dorog várta nyitott kapukkal a Piliscsévről, Csolnokról és Kesztölcről, illetve városunkból érkező ünneplőket. A dorogi sportcsarnok birkózótermében mintegy 150-en gyűltek össze, hogy igazi közösségépítő eseményen vegyenek részt.
Dr. Tittmann János polgármester köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy önazonosságtudatunkat erősítő rendezvényt a megyei önkormányzat támogatásának köszönhetően valósíthatta meg az elnyert pályázat keretein belül a négy településből - és a megyei önkormányzatból - álló konzorcium. Ezzel lehetőség nyílik egymás helyi szokásaiba, a húsvéti ünnepkört bemutató hagyományokba betekintenünk.
Dr. Tittmann János dorogi színekbe bújtatott fürjtojásokkal köszöntötte a szomszédvárok polgármestereit, majd a Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat gyermekkórusa, Kovácsné Fódi Krisztina vezényletével megkezdte a színes műsorfolyamot. A kesztölci Pauler Janka, a Zsigmondy gimnázium tanulói Kapás Máté és Ollé Brigitta elszavalták Ady Endre Júdás és Jézus című versét szlovák, német és magyar nyelven. A műsort az Erkel Ferenc Zeneiskola tanárainak tavaszköszöntő koncertje zárta. Ezt követően a négy település csapatai összecsaptak a területi tojáscurling bajnokságon, melynek fődíját egy hatalmas húsvéti sonkát a kesztölci csapat nyerte. Végül a tojáscurlingben kimerült vendégek energiaszintjét egy nagy adag finom rántott harcsával töltötték fel.


Dorog, 2019. április 17.

 

 

egyutt-a-kozossegfejlesztesert-dorogon-es-tersegeben3.jpg

 


 

IDENTITÁS ERÕSÍTÉS, JÓ GYAKORLATOKKAL
18/09/13

Szeptember 13-án „Az identitás és összetartozás erõsítése" címmel rendeztek konferenciát a Dorogi József Attila Mûvelõdési Házban.
Az eseményen a hasonló identitással és hagyományokkal rendelkezõ térségek mutatták be jó gyakorlataikat, közösségépítõ folyamataikat.
Elsõ elõadóként Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere mutatta be városukat és annak térségét, majd Nagy Tibor tartott elõadást a Szuhavölgyi Bányásztelepülések Szövetségérõl. A borsodi delegáció tagjai két olyan folyamatban lévõ projektet ismerhettek meg, melyek célja Dorog és térsége identitásának erõsítése, hagyományainak ápolása és megõrzése. Simon Petra projektfelelõs elsõként az Együtt a közösségfejlesztésért - Dorog és térségében címû projektet, majd a Reimann Bányászattörténeti Miniverzum kialakításának terveit mutatta be.

Dorog, 2018. szeptember 14. 

 

egyutt-a-kozossegfejlesztesert-dorogon-es-tersegeben3.jpg


 


 

Oldal tetejére ugrás
 

  IVS
  Keresés
  Időjárás
  Várostérkép
  http://www.dorog.hu/index.php?oldal=1772  
 
 
Impresszum | Médiaajánlat | Elérhetőségek
  Oldal tetejére ugrás
Digitexx Multimédia
Digitexx Multimédia