Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium

Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium

Dorog város középfokú oktatási intézménye

Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium

Elérhetőségek: 2510 Dorog, Otthon tér 3.,  Tel.: 33 431-675

Az Iskola weblapja : www.zsigmondy-dorog.hu

Email cím: info@zsigmondy-dorog.hu

A bemutatkozó ppt megtekinthető az alábbi linken: https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vRE8lRscq1RMQDlznH_mmsipSKsx7O6WQMEtHkqPmDMO5qraGHBCldTDV59C21THoYtVUW4QAM9Opgs/pub?start=true&loop=true&delayms=10000#slide=id.p1

Az iskoláról készített videó megtekinthető a Youtube-on: https://www.youtube.com/watch?v=Xl2XICHErDc

A Dorogi Gimnáziumot 1969-ben alapították, és ekkor indították az első osztályokat is. 1970-ben az Otthon téri épületbe beköltözhetett a felmenő rendszerben gyarapodó gimnázium. A helykihasználás ésszerűsítése és a társadalmi szükségletek új terveket szültek: 1971/72-es tanévben német tagozatos osztály is indult.

A középfokú óvónőképzés országos problémája, a beiskolázás nagy távolsága indokolttá tette egy szakközépiskolai osztály indítását is a környék gondjainak kezelésére. 1972-ben így megszületett a Dorogi Gimnázium és Óvónői Szakközépiskola.

1981-től felváltotta az óvónőképzési programot az évfolyamonkénti három osztályos gimnázium kiépítése. A német nyelv mellett már angolt, franciát és szlovák nyelvet is lehetett tanulni.

Rövid, de sikeres kísérlet volt a 90-es években a humán-reál tagozatok működtetése. Ha a sikeres felvételi eredményeket tekintjük mérvadónak, akkor ez a képzés volt az intézmény második sikeres periódusa.

1996-ban bevezetésre került a hatosztályos gimnáziumi képzés, és a szerényebb tudású tanulóknak ifjúsági tagozat, a 13. évfolyamon pedig számítástechnikai szoftverüzemeltető szakképzés indult.

2000-ben és 2001-ben újabb szerkezeti és tartalmi változások következtek: az évfolyamonkénti két gimnáziumi osztály mellett informatikai szakközépiskolai osztály is indult.

2014 szeptemberétől az általános gimnáziumi tantervű osztályokban katonai- és belügyi rendészeti orientációjú csoportok indultak.

2018/19-es tanévtől az intézményben magyar-angol két tanítási nyelvű képzés is folyik.

A tehetséggondozás mellett az intézménynek mindig kiemelt feladata volt a felzárkóztatás, a hátrányos helyzetből fakadó hiányok megszüntetése, ezt tükrözi pedagógiai hitvallása: „Itt nem elég tanítani, itt megragadni és magunkkal vinni kell” (Németh László).

Az intézmény felé támasztott igények, elvárások folyamatosan változnak. A fent leírtakból érzékelhető, hogy az intézményben olyan szakemberek dolgoznak, akik felelősek tanulóik fejlődéséért, akik őrzik hagyományaikat, de igyekeznek alkalmazkodni is a változásokhoz, a partnerek igényeihez.

A Zsigmondy50 rendezvénysorozat során számos példaértékű program - Emlékkönyv bemutató, Bodri-sarok átadása - valósulhatott meg a 2019/2020-as tanévben.

Intézményvezető: Vidra Gábor.

 

 

 

Egyszerűsített mérleg 2019.12.31..pdf
41 KB
Köszönőlevél 1 %.pdf
33 KB