Folytatódnak a terasz-próbák, de önálló koncertekkel is készül a bányász zenekar
Kultúra
2022. márc. 8.

Folytatódnak a terasz-próbák, de önálló koncertekkel is készül a bányász zenekar

Új elnöke van a Dorogi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bányász Zenekarának

Jurásek Tivadar több mint egy évtizede zenésztagja, néhány hete vezetője a bányász zenekarnak.

- Bohner Antal mandátuma lejárt decemberben. Korára való tekintettel nem indult újra az elnöki posztért. Tagtársaim nekem szavaztak bizalmat a következő öt esztendőre.

- Milyen programokkal készül a zenekar 2022-ben?

- A városi rendezvényekhez – május elsejei felvonulás, bányásznapi ébresztő, Jubileum téri koncert - csatlakozunk, de számos önálló koncerttel is készülünk. Folytatódik a nagysikerű teraszpróba-sorozatunk, a Zenepavilonnál augusztus 19-én önálló koncertet adunk, és szeretnénk, újévi hangversennyel megörvendeztetni a dorogi zenekedvelő közönséget a művelődési házban.

- A közösségi médiumokban olvashattuk, hogy tagtársakat keres a zenekar. Vannak jelentkezők? Milyen összetétele van jelenleg a zenekarnak?

- Folyamatosan várjuk az új jelentkezőket fúvós, ütős hangszereken játszani szerető muzsikusokat. Jelenleg a pilisvörösvári zenekarral lépünk fel közösen, de szeretnénk, ha itt helyben, illetve a környékről is érkeznének hozzánk zenészek.

- Milyen terveik vannak az idei évre vonatkozóan?

- Több hazai és nemzetközi pályázaton indultunk, indulunk, reméljük új eszközökkel és élményekkel gazdagodhat 133 éves zenekarunk.