Sajtóközlemény
Közügy
2023. jún. 29.

Sajtóközlemény

Komplex beruházás megvalósítása a STEYRER-SPED Kft.-nél

2022/03/04

A STEYRER-SPED Fuvarozó és Szolgáltató Kft. egy uniós támogatott projekt keretében 54,77 millió Forint feltételesen visszatérítendő támogatást nyert el. A projekt költségvetése az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból kerül finanszírozásra. A projekt keretében a vállalkozás technológiai fejlesztést hajt végre építéssel, valamint eszközök beszerzésével.

A STEYRER-SPED Fuvarozó és Szolgáltató Kft. a GINOP Plusz-1.2.1-21 kódszámú, a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című projekt keretében a 3571 Alsózsolca, Gyár utca 2200/30. hrsz. és a 2510 Dorog, Csolnoki út 20., hrsz.: 2302/1 alatti telephelyén ée székhelyén technológiai fejlesztéseket valósít meg. A projekt tartalma a vállalkozás Gépjárműjavítás,- karbantartás és Raktározás, tárolás tevékenységének fejlesztéséhez járul hozzá. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, 54,77 millió forint európai uniós feltételesen visszatérítendő támogatás segítségével. A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2023.08.31

A fejlesztés keretében Dorogon, a vállalkozás székhelyén infrastrukturális, valamint információs technológia-fejlesztést hajt végre a vállalkozás, illetve ezeken túlmenően eszközbeszerzéseket is. A STEYRER-SPED Kft. alsózsolcai fióktelepén, mely jelenleg üres, nyílt terület, 6000 m2-en zúzalékos parkoló, valamint 3D táblás kerítés 550 méteren kerül megépítésre 1 db úszókapuval, illetve Őrző-védő rendszer (kamerarendszer) kerül elhelyezésre.  Mindezeken túlmenően 1 fő munkavállaló képzése és vállalati tanácsadás is megvalósul a projekt keretében.

A beruházás megvalósításával, a fejlesztés eredményeként a Kft. célja a vállalkozás versenyképességének fokozása, a költségek csökkentése, az árbevétel növelése, a jelenlegi munkavállalói létszám megtartása, valamint a folyamatos fejlődés, és a megrendelők minél jobb kiszolgálása.

A projektről és vállalkozásról bővebb információt a http://steyrer.hu/ oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Büchinger Robert (+36-20/914-6186, robert.steyrer@steyrer.hu)