Félezer amatőr és profi kézilabdás vett részt a maratonon a hét végén
Sport
2014. dec. 22.

Félezer amatőr és profi kézilabdás vett részt a maratonon a hét végén

Csaknem félezer amatőr és profi kézilabdázó lépett pályára a 24 órás Kézilabda Maratonon, amelyet immár második alkalommal rendeztek meg a városi sportcsarnokban. December 19-én a nyitó mérkőzést a Dorogi ESE és a Hét Vezér SE Esztergom vívta egymással. A szomszédvár néhány gólos különbséggel nyerte a meccset. A rengeteg szurkoló és a remek játék óriási hangulatot teremtett a csarnokban.
zonseg.JPG

A rendezvény sportolói díjátadó ünnepséggel folytatódott. Dr. Tittmann János polgármester és Szekér Zoltán sportigazgató köszöntötték a 24 órás Kézilabda Maraton résztvevőit és az elmúlt évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó utánpótlás korú és felnőtt sportolókat. 2014-ben tizennégy Dorog jó hírnevét erősítő sportolót díjaztak a szakosztályok ajánlásai alapján.
djtad_csoportkp.JPG

Díjazottak: Csombók Brenda (Dorogi ESE kézilabda), Farkas Gergely (Dorogi NC kempo), Jäger Krisztián (Dorogi NC birkózás), Juhász Balázs (Dorogi NC), Kiss - Törőcsik Zsófia (Dorogi ESE kézilabda), ifj. Lévai Zoltán (Dorogi NC birkózás), Szakolczi Hunor (Dorogi NC ), Böszörményi Boglárka (2004, Új-Hullám SE Úszás), Énekes Kevin (Dorogi FC), Janusz István (Dorogi FC), Kecskeméti Bálint (Dorogi FC), Márföldi Abigél (2005, Új-Hullám SE úszás), Merész Bence (2004, Új-Hullám SE úszás), és Sárosi Nanetta (Dorogi ESE kézilabda) vehették át a díjakat.
egom_dorog.JPG

Az ünnepség után az Amatőr Tornával folytatódott a 24 órán keresztül tartó sportesemény, ahol a dorogi sportegyesületek, baráti társaságok mérték össze erejüket.
Éjfél előtt az aktív játékosok vették át a főszerepet. Az éjszaka folyamán női, férfi és vegyes mérkőzéseket egyaránt láthatott a még aktv szurkolótábor.
December 20-án 8 órától a Dorogi ESE utánpótlás csapatai mutatkoztak be. 14 órakor pedig a Szeniorok váltak a főszereplőkké, a Győr, a Komárom, az Esztergom és a Dorog csapatainak részvételével. A szeniorok között több volt NB I-es játékos is bemutatkozott. A záró mérkőzést a Dorogi ESE NB II-es csapata játsszotta a meghívott MTK Budapest SE NB I-es junior csapata ellen. A nagysikerû renezvént az idén is buli zárta.