Hatszáz fiatal és idős 12100 kg szeméttől szabadította meg városunkat!
Közügy
2016. ápr. 26.

Hatszáz fiatal és idős 12100 kg szeméttől szabadította meg városunkat!

A Föld Napja alkalmából április 22-ére a Polgármesteri Hivatal hulladékgyûjtési akciót szervezett. Civil szervezetek, cégek és magánszemélyek, diákok, több mint hatszázan tisztították meg városunkat.
A kézi szemétgyûjtési akció során mintegy 12 100 kg szemét gyûlt össze a gyûjtőpontokon. A város külterületeit pedig 18 m3 illegális hulladéktól mentesítették. A hagyományokhoz híven az idén is a Tatai Környezetvédelmi Zrt. biztosította a zsákokat, védőkesztyûket és a láthatósági mellényeket a résztvevőknek.

nenik_fldnapjn.JPG
„Újra együtt városunk tisztaságáért!" címmel, április 23-án ismét leadhatták a lakossági eredetû veszélyes hulladékokat a dorogiak. Az akciót Dorog Város Önkormányzata és a Sarpi Dorog Kft. szervezte meg. A környezet védelmének kiemelt napján nagy segítséget nyújtott az Alcufer Kft. az elektronikai hulladékok elszállításában. A leadási pontokon mintegy 11 tonnányi veszélyes hulladék - gyógyszerek, vegyszerek, növényvédő szerek, permetezőszerek, használt háztartási olajok és csomagoló anyagai, használt akkumulátor, szárazelem, festékmaradék, hígító, izzók és számos elektronikai hulladék - gyûlt össze.

varga_mucha.JPG
A Föld Napján a Dorogi Galériában kiállítás nyílt Varga László geológus gyûjteményéből, A természet kincsei címmel, Dorog Város Kulturális Közalapítványának szervezésében.