Dorogi Túra7: Észrevétlenül egészséges A Te Jövőd!
Közügy
2016. máj. 19.

Dorogi Túra7: Észrevétlenül egészséges A Te Jövőd!

Az Országfutáson több száz gyermeket szólított meg dr. Tittmann Judit háziorvos. A dohányfüst-mentes életmód, az egészségtudatos nevelés volt akkor a fókuszban. A Sportintézmény következő nagy rendezvényén, a Dorogi Túra7 május 21-i eseményén ismét hasznos információkhoz juthatnak kicsik és nagyok.
- Ezúttal mi lesz a téma?
- A túrázók a pihenőpontokon, a fákon olyan táblákkal találkozhatnak majd, amelyek röviden és egyszerűen fogalmazzák meg, hogyan éljünk egészségesen. A napi szükséges folyadékigényre, az energiaszükségletre, a mozgás és a nevetés fontosságára hívjuk fel figyelmüket.
- Fogékonyak a diákok ezekre az információkra?
- Szerintem az a legfontosabb, hogy észrevétlenül épüljön be mindennapjaikba az egészséges életmód, amely segíti életminőségüket még jobbá tenni. Háziorvosi praxisomban számos olyan felnőttel találkozok, akiknél már a rossz rutint kell átalakítani kialakult betegségeik miatt. Az az ideális, ha a gyerekek úgy nőnek fel, hogy észrevétlen marad az számukra, hogy egészségesen élnek. Hosszútávon ez megvalósítható.
- Érezhető az elmúlt évek egészségfejlesztő munkája?
- Fontos, hogy minél több csatornán kapjanak információkat a fiatalok a helyes életmódról. Ezért a többi rendezvényen is jelen leszünk, az idén a Túra7 után még három alkalommal.
- A túrázok találkozhatnak személyesen Önnel is a fekete-hegyi Sasfészeknél?
- Ott leszek és válaszolok a kérdésekre, ha bárki még többet szeretne tudni arról, hogyan tehet még többet önmagáért.


A Dorogi Túra7-ről a www.dorogisport.hu honlapon olvashattok.