A dorogiak most is kitettek magukért
Sport
2016. máj. 24.

A dorogiak most is kitettek magukért

Ankara: két ezüst, két bronz, csapatban harmadikok a magyarok!
Kiválóan szerepeltek a magyar junior válogatott birkózói a török fővárosban megrendezett „Bajnokok" nevet viselő, 19. Junior Kötött- és Szabadfogású nemzetközi viadalon. A versenyzők a tornát megelőzően egyhetes isztambuli edzőtáborban vettek részt, ami a jelek szerint remekül sikerült.
Az ankarai küzdelmek során a dorogi Érsek Róbert adta meg az alaphangot. Remek formában küzdött, és sorra győzte le az ugyancsak kiváló formában csatázó ellenfeleit, és meg sem állt a döntőig. Először két törököt fektetett vállra, majd az elődöntőben pontozásos győzelemmel jutott tovább. A döntőben is végig versenyben volt a török U23-as válogatottal, ám szoros küzdelemben ugyan, de alul maradt, és ezüstérmes lett.
Másnap újabb ezüstérem talált magyar gazdára, ezúttal szabadfogásban, a 120 kilogrammos Nagy Mihály jóvoltából.
Vasárnap a 84 kilós súlycsoportban a kötöttfogású, dorogi Papp Bertalan szerzett bronzérmet, szabadfogásban pedig az erzsébeti Tóth Bendegúz nyakába akaszthatták a harmadik helyért járó bronzot. A két ezüst és két bronzérem, valamint a két ötödik helyezésnek köszönhetően a magyar csapat mindkét fogásnemben a harmadik helyet szerezte meg.
Szép volt, fiúk!