Széchenyi liget az időseknek, tematikus játszótér a gyerekeknek
Közügy
2016. jún. 27.

Széchenyi liget az időseknek, tematikus játszótér a gyerekeknek

A helyi közösségfejlesztési stratégia ismertetése és megvitatása volt a témája a civil szervezetek részvételével a Molnár Sörözőben zajló megbeszélésnek június 24-én.
Dr. Tittmann János polgármester ismertette az életminőség javítását jelentő Fitnesz Köt tervét, amely nem csak fizikai megvalósulást jelentene, hanem egyfajta társasági életet szervező körként is működne a civil szervezetekkel. Korábban már elkészült a Schmidt Sándor Agoráról kiinduló és a Kálvária-domb tetején lévő kilátóvá alakítandó aknatornyot érintő kiskör terve, amelyet a patakparti lehetőségek számbavételével bővítenének. 398.JPG
A művelődési ház bel- és kültéri környezetének fejlesztése is a stratégia terve. Az alagsorban - a volt mozi területén - közösségi teret alakítanának ki: tekepályával és egyéb szórakozási, sportolási lehetőségekkel. A sörkert multifunkcionális fejlesztése után a Dorogi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat képviselőjének hozzászólásával a makettezési lehetőségek besorolásáról is szó volt.
Elhangzott: a pályázati lehetőség korábbi pályázatok továbbgondolása, a város mozaikszerű fejlesztése, amely mind-mind az itt élők életminőségének javulását szolgálják majd.
A Petőfi iskolában a földvár elbontása és telekrendezések után zárt, tematikus játszótér, mellette a Széchenyi ligetben az idősek számára pihenőpark készülhet - sakkasztalokkal, padokkal. Dorogon ezzel minden korosztály megtalálhatná a pihenést, kikapcsolódást, rekreációt szolgáló programokat.