DOROG LETT A LEGSPORTOSABB VÁROS!
Közügy
2016. márc. 17.

DOROG LETT A LEGSPORTOSABB VÁROS!

Dorog lett a legsportosabb város! A 70 965 km-ből 3500 km-t a dorogiak teljesítettek. A tavaszi Országfutás nem csak a számunkra rekord! A szervezők a résztvevők létszámát a tavalyi rendezvényhez képest megduplázták. Vadász Vince főszervezőt, az ötletgazdát kérdeztük a sikeres rendezvényről.
- Március 12-én ismét megrendezték az Országfutást, amelyhez egyének és közösségek, települések csatlakoztak. Mi volt a céljuk az esemény életre hívásával?
- Szerettünk volna olyat létrehozni, ami még nem volt. Nem csak a futókat megszólítva, hanem mindenkit, aki bármilyen szinten - gyaloglás, túrázás - bekapcsolódott már a sportolás adta közösségi élménybe hívtuk, csatlakozzanak hozzánk és ahogy az esemény mottója is mutatja: Fussuk végig az országot egyetlen nap alatt!
- Hányan vettek részt az eseményen?
- Nem csak települések, hanem futókörök, egyének is regisztrálhattak. A lényeg a kilométerek gyűjtése, a futás örömének megtapasztalása volt. Nyolcezren regisztráltak, amely csaknem duplája annak, amennyien tavaly ősszel jelentkeztek felhívásunkra. Szépen fejlődik ez a „mozgalom".
- Dorogon 1600-an vettek részt az Országfutáson.
- Egyedülálló, hogy ekkora közösség egy helyen, egy időben megmozdult felhívásunkra és a helyi szervezők motiválására. A dorogi iskolások, óvodások, felnőttek 3500 km-t teljesítettek.
- Jövőre ismét lesz Országfutás?
- Sőt, már az ősszel is. Célunk, hogy minden évben a március 15-éhez és az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódva mozgósítsuk az országot. Legközelebb tehát október 22-én lehet ismét kilométereket gyűjteni az Országfutáson. Annyira sok pozitív visszajelzést, érdekes posztot kaptunk, amiből látjuk, érdemes volt életre hívni kezdeményezésünket! Örülök, hogy egyre többen szeretnék megtapasztalni azt az érzést, hogy a mozgás másfajta világot teremt számunkra, mind fizikailag, mind szellemileg. Aki egyszer megérzi az ízét, tudja, újra kell futnia!

kornreich_orszagfutas.JPG

Fotó: Kornreich G.