Labdáztak, palántáztak, bolygókat állítottak pályára a dorogi óvodások - Holnap várostakarítás!
Közügy
2016. ápr. 21.

Labdáztak, palántáztak, bolygókat állítottak pályára a dorogi óvodások - Holnap várostakarítás!

A Hétszínvirág Óvoda kiemelt nevelési területe a környezetvédelem. A Föld Napjára évek óta komplex programmal készülnek az intézményben. A gyerekek hátizsákos kirándulásokon vettek részt, palántáztak az udvaron. Felköszöntötték a Földet, majd kiállítás nyílt a természet kincseiből. Kőzeteket, ásványokat, válogatott könyveket nézegethettek a gyerekek. Az udvaron a bolygók mozgásával is megismerkedtek.

bolygk_Htsznvirg.jpg
A Petőfi óvodában szintén a környezet óvására, védésére, tisztán tartására fókuszáltak. - Fontosnak tartjuk a személyes példaadást. A környezet szépségét, hasznosságát csak az tudja megmutatni másoknak, aki maga is felfedezi a természet kincseit. Egész hetes Föld napi játékos programmal hangsúlyoztuk a Föld óvását - mondta Varsányi Ildikó intézményvezető. - Ültettünk, szelektíven gyűjtöttünk hulladékot, újrahasznosítottunk, kirándultunk, madarakat, fákat, bogarakat figyeltünk meg és szépítettük környezetünket. Megteltek az előkészített ágyások a gyerekek virágaival.

P1170755.JPG
Labdanap. Ez várta a zrínyis gyerekeket a Hősök terei intézményben. Hét próbát teljesítettek, pecséteket gyűjtöttek, sőt érmeket is kaptak a kicsik. Az udvaron pattogtak, röpültek, kosárban gyűltek a labdák.
A programok folytatódnak városunkban április 22-én és 23-án is.

7635.JPG
Takarítsuk ki a várost!
A Föld Napja alkalmából április 22-én 9 órától a Polgármesteri Hivatal hulladékgyűjtési akciót szervez. Várják civil szervezetek, cégek és magánszemélyek jelentkezését!
További információ: muszak@dorog.hu
Hulladékgyűjtési gyűjtőpontok: Bányász körönd (Dr. Padló melletti terület), Városi Sportcsarnok parkolója, Hegyalja utca-Bécsi út kereszteződése, Nefelejcs utca-Esztergomi út kereszteződése, Gorkij utca-Bécsi út kereszteződése

„Újra együtt városunk tisztaságáért!"
Április 23-án ismét leadhatják a lakossági eredetű veszélyes hulladékokat a dorogiak. Az akciót Dorog Város Önkormányzata és a Sarpi Dorog Kft. szervezte meg. A veszélyes hulladékok leadásának feltétele az érvényes dorogi ingatlancímet igazoló lakcím kártya felmutatása az átvevő pontok egyikén.
Átvevő pontok (9-13 óra között):
- Eötvös József Általános Iskola előtti parkoló
- Zenepavilon melletti tér
- Sportcsarnok Munkás út felőli parkolója
- Dunagáz Zrt. parkoló
- Pilis áruház alatti parkoló
- Petőfi telep (Vörösmarty út-Balassi út sarok)
Leadható veszélyes hulladék fajták: gyógyszerek, vegyszerek, növényvédő szerek, permetezőszerek, vegyes göngyöleg, használt háztartási olaj és csomagoló anyagai, fáradt olaj (gépkocsi), olajos flakon, olajszűrő, használt akkumulátor, szárazelem, festékes göngyöleg, festékmaradék, hígító, neoncsövek, izzók. Számítástechnikai, elektronikai hulladékok gyűjtése kizárólag a sportcsarnoknál! Palát nem gyűjtünk!
További információ: 33/431-299 166-os mellék

Kiállítás a Galériában
A Föld Napján, április 22-én 17 órakor a Dorogi Galériában kiállítás nyílik Varga László geológus gyűjteményéből, A természet kincsei címmel, Dorog Város Kulturális Közalapítványának szervezésében.