Lakossági fórum a Richter működésével kapcsolatban
Közügy
2020. aug. 29.

Lakossági fórum a Richter működésével kapcsolatban

Dorog Város Képviselő-testülete lakossági fórumot tart a dorogi lakosoknak a Richter dorogi gyárának működésével kapcsolatban.

A rendezvény időpontja: 2020. szeptember 1. 17 óra. Helyszíne: Polgármesteri Hivatal Díszterem, Dorog, Bécsi út 79-81.

A Richter gyógyszergyár dorogi gyáregységének fő tevékenységi köre elsősorban gyógyszerhatóanyagok és az úgynevezett intermedierek gyártása. A telephely működésére vonatkozó jogszabályi előírások értelmében ötévente kötelező - a közérthetően fogalmazott - katasztrófavédelmi, iparbiztonsági tevékenységi engedély megújítása.

Az engedélymegújítási folyamat része a lakosság és a fórumon jelenlévő hatóságok képviselőinek személyes tájékoztatása, kérdéseik megválaszolása. A Richter dorogi gyárának biztonságtechnikai vezetője a rendezvényen részletesen bemutatja a gyár, illetve a környék lakosságágának biztonságát szolgáló intézkedéseket, beruházásokat - és beszámol az elmúlt években megvalósult iparbiztonságot befolyásoló fejlesztésekről.
A koronavírus helyzetet és a terem befogadóképességét figyelembe véve a rendezvényre korlátozott számban, előzetes regisztrációt követően fogadjuk az érdeklődőket. Előzetesen regisztrálni augusztus 31-én 9-16 óra között a következő városházi telefonszámon lehet: 33/431-299.