Dorog, Mária utca zöldben 2020

Dorog, Mária utca zöldben 2020

Megújul a Mária utca

  

 


 

18/07/21.                                                                                            regionlisfejlesztsialap.jpg

 

DOROG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

 

MEGÚJUL A MÁRIA UTCA
ÉLETMINÕSÉG ÉS KLÍMAJAVULÁS DOROGON A PROJEKT EREDMÉNYEKÉNT

150 millió forintos támogatást nyert Dorog Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a TOP-2.1.2-16-KO1-2017-00001 számú, Dorog, Mária utca zöldben 2020 címû projekt megvalósítására.

A városi klíma javítását célul kitûző Mária utca zöldben 2020 címû projekt Dorog egyik legforgalmasabb kereskedelmi utcájának területén valósul meg a következő hónapokban. A vasútállomás és a 10. számú főút között a zöldterületek növelése, kétszintes növényzet telepítése, az elöregedett, kihasználatlan zöldfelületek revitalizálása és az utcaképpel harmonizáló időszakos termelői piac kialakítása a dorogiak életminőségét javítja majd.

A Széchenyi 2020 keretében megvalósuló projekt keretében a Mária utcát egyirányúsítják, az utcában a térburkolat mellett kétszintes növényzetet alakítanak ki, ezzel javítják a környezet klímáját.
A beruházás részeként megújul a kórházpark, ahol a tervek szerint növénylabirintus és gyógynövények, valamint kibővített közösségi funkciók várják majd a látogatókat.

A posta előtti területen a nyertes pályázatnak köszönhetően az utcaképhez illő, lugasos kialakítású, mini termelői piacot hoznak létre, ahol kulturált körülmények között történhet az árusítás-vásárlás.
A Mária utca zöldben 2020 címû projekt megvalósítása a színvonalas kereskedelmi övezet és az új közösségi terek a dorogiak életminőség-javulását, a városrész környezeti klímájának javítását szolgálják. lesz.

A projekt - Dorog Város Önkormányzatának önrészével - az Európai Unió Európai Fejlesztési Alapja és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

A projektről bővebb információt a www.dorog.hu portálon találhatnak.


regionlisfejlesztsialap.jpg

 

 

2018. 06. 08.

DOROG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY


FOLYAMATBAN A DOROG, MÁRIA UTCA ZÖLDBEN 2020 CÍMÛ PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES TERVEZÉS


Dorog Város Önkormányzata 150 millió forintos támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a TOP-2.1.2-16-KO1-2017-00001 számú, a Dorog, Mária utca zöldben 2020 címû projekt megvalósítására.

2018. márciusában az Önkormányzat megkötötte a szerződést az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítésére vonatkozóan, mellyel megkezdődött a projektben bemutatott elképzelések tervezési folyamata. A tervek tartalmazni fogják az új zöldfelületek kialakítását a Mária utcában, a kórházpark és a háziorvosi rendelő előtti zöldfelület felújítását, egy kisebb piac kialakítását az SZTK épületével szemben található parkoló és út közötti területen. A Mária utca egyirányúvá válik, valamint eltûnnek, azaz a föld alá kerülnek az elektromos vezetékek is.
A tervezés és az engedélyezési eljárás előreláthatóan ez év végére elkészül.