Várják a bérlakás-felújítási pályázatokat a Polgármesteri Hivatal Mûszaki Osztályán
Közügy
2015. nov. 2.

Várják a bérlakás-felújítási pályázatokat a Polgármesteri Hivatal Mûszaki Osztályán

Dorog Város Önkormányzata pályázatot írt a ki a bérlakások felújításának támogatására. Az érdeklődők tájékoztatást kérhetnek a Polgármesteri Hivatal Mûszaki Osztályán. A pályázatokat november 16-december 1. között lehet beadni!

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Dorog Város Önkormányzata
Bérlakás Felújítási Alapból történő támogatásról
Pályázat célja az Önkormányzat tulajdonában álló bérlakások mûszaki állapotának
javítása, mely beruházás végső összege nem haladhatja meg a 600.000.- Ft-ot és alábbi
felújításokra terjed ki: külső és belső nyílászárók felújítása, cseréje, energetikai felújítás, fürdőszoba, WC helyiség felújítása, más egyéb felújítási munkálatok nem végezhetők.
Felújítási alap nagysága: Évi bruttó 5.000.000,- Ft, melyet az Önkormányzat a tárgy évi költségvetéséből biztosítja.
Pályázók köre: tartozással nem rendelkező szerződött bérlők.
PÁLYÁZAT TARTALMI KÖVETELMÉNYE A bérlő által bérelt lakásban tervezett felújítás mûszaki tartalmának leírása, kivitelezési árazott tételes költségvetés, feladás dátumát és idejét igazoló postai feladóvevény benyújtása a Polgármesteri hivatal mûszaki osztályán.
PÉNZÜGYI FELTÉTELEK
Támogatás formája A támogatás megítélését követően támogatási szerződés kerül megkötésre. A támogatás pénzbeli kifizetésére a helyszíni szemlét, és az elvégzett munka leigazolását, valamint a számlák bemutatása után kerül sor. A helyszíni szemlén fotódokumentáció készül.
Támogatás mértéke A támogatás mértéke a teljes bekerülési költség maximum 50%-a, de legfeljebb bruttó 300.000 Ft vissza nem térítendő támogatás.
Támogatás felhasználásának ellenőrzése Pályázó tudomásul veszi, hogy a felújítás időtartama alatt a támogató bármikor ellenőrizheti a felújítási munkákat. A munkák elvégzésének határideje: a támogatás megítélését követő év július 1.
Egyéb kikötések Pályázó a támogatással megvalósuló beruházás önrészére a bérleti jogviszony megszûnését követően nem tarthat igény, a felújítás során beépített anyagokra nem tarthat igényt, valamint a beruházás önrészét lakbérként nem lakhatja le.
KIVÁLASZTÁSI KRITÉRIUMOK
A pályázat befogadási és jogosultsági kritériumai A pályázó jogosult a pályázati támogatásra, ha pályázatát határidőben nyújtotta be, és a kért támogatás mértéke nem haladja meg a felhívásban meghatározott bruttó 600.000,- Ft-ot. Az érvényes pályázatok a beadás sorrendjének megfelelően az 5.000.000.- Ft-os önkormányzati lakás-felújítási alap keretén belül támogathatóak.
Támogathatósági kritériumok: hiánypótlásra nincs lehetőség.
Támogatási folyamat
Érvényes pályázatok a beérkezés sorrendjében kerülnek támogatásra. A döntés előkészítését a Polgármesteri Hivatal Mûszaki Osztálya végzi. A támogatás megítéléséről a Polgármester dönt. A pályázati döntés meghozatalára a pályázat benyújtási évének december 20-ig kerül sor.
A döntésről a pályázó írásban kap tájékoztatást, és a döntés ellen fellebbezésnek helye nincs. .
Csatolandó mellékletek A kitöltött Pályázati adatlap kötelező mellékletei: 30 napnál nem régebbi közszolgáltatói igazolás a tartozás mentességről. ( víz, villany, gáz, távhő) . Árazott tételes költségvetés
Nyilatkozat önerő meglétéről.
A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA ÉS IDÕTARTAMA
Pályázatot kizárólag postai úton, ajánlott küldeményként a pályázat kiírása évének november 16 - december 1. időtartam alatt lehet benyújtani! A pályázatok elbírálása a benyújtás sorrendjében történik, így pályázó a pontos idősorrend meghatározása érdekében köteles a postai feladóvevényt a Polgármesteri Hivatal Mûszaki osztályára, Fsz. 1 számú szobában benyújtani.