Március 22-ig várják a pályázatokat homlokzat-felújításokra, nyílászáró-cserékre, hőszigetelésre
Közügy
2016. febr. 10.

Március 22-ig várják a pályázatokat homlokzat-felújításokra, nyílászáró-cserékre, hőszigetelésre

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Képviselő-testület és a Baumit Kft. közösen pályázatot írt ki a Év Homlokzat Felújítási Terve 2016 és Dorog Város lakóingatlanok hőszigetelése, nyílászáró cseréje címmel. A pályázat célja: Dorog Város utcaképeinek javítása, színes, korszerû építési anyagok felhasználásával, harmonikus, tetszetős épülethomlokzatok megjelenítése.

A pályázatok benyújtási határideje: 2016. március 22.

A támogatás elbírálásának határideje: 2016. április 26.
A támogatott pályázatok teljesítésének határideje: 2016. október 19.

A pályázati támogatás alapját képező Dorog Város Képviselő-testülete és a Baumit Kft. közötti megállapodás szerződés tervezetét az előterjesztés 2. számú melléklete képezi.


1. számú melléklet

Dorog Város Kommunális Közalapítványa, Dorog Város Képviselő-testülete és a Baumit Kft. (továbbiakban: Kiíró) az előző évben kiírt sikeres pályázatok alapján 2016. évre ismét nyílt és nyilvános pályázatot (továbbiakban: Pályázat) hirdet változtatott formában alábbi feltételek szerint:

1. A pályázatok történetei és közös célja
Az elmúlt években a Képviselő-testület és a Baumit Kft. közösen pályázatot írt ki a Év Homlokzat Felújítási Terv megnevezéssel. A 2015 évben Dorog Város Kommunális Közalapítvány Családi házas ingatlanok hőszigetelése nyílászárók cseréje megnevezésû pályázatával együtt közösen került kiírásra az építési pályázat. A pályázat célja:
-Dorog Város utcaképeinek javítása, színes, korszerû építési anyagok felhasználásával, harmonikus, tetszetős épülethomlokzatok megjelenítése. Elkészült 2011 év nyarán két nyertes homlokzat. Az első díjat a Mária utca és a Szent József utca sarkán található élelmiszer üzlet nyerte el, a második díjat a Bécsi út és Csolnoki út sarkán található vendéglátó épület kapta meg. 2012-ben szintén elkészült 2 db homlokzat felújítás. Az első díjas egy helyi védett épület lett a Bécsi úton a városközpontban. A második díjat egy kétszintes Mária utcai ingatlan nyerte. A 2013-évben már 3 homlokzat felújítást támogatott a pályázat, a Bécsi úton 2 db étterem újulhatott meg és egy vegyes funkciójú zártsorú homlokzat a városközpontban. 2014-es évben egy családiház korszerû, kortárs, innovatív anyagokkal felújított homlokzata nyert a pályázaton. 2015-ben a Bécsi úti körforgalom saroképülete nyert a felújítási pályázaton, mely 2016 év elején lesz dísze a főutcánknak. A 8 új homlokzat a pályázati dokumentáció alapján készült el, így megismerteti a városlakókkal a bíráló bizottság által színvonalasnak ítélt portál homlokzat felújítást, a példamutató és követendő építészeti magatartást.

-A dorogi lakóingatlanok épületenergetikai racionalizálása, maximum 500.000 Ft visszatérítendő kamatmentes 2 év lefolyású hitel támogatása mellett. Az alapítvány évente maximum 3 millió Ft-ot tud a pályázat keretében kiosztani.


2. Pályázó
A megmérettetésben az ingatlan tulajdonos vehet részt.

3. A részvétel feltételei
3.1. Pályázni 2 féle támogatási rendszerrel lehet a pályázati kiíráson belül külön-külön, illetve együttesen is, ha mind két támogatás rendszer feltételnek megfelel.

3.1.1. Az első támogatási rendszer, Dorog Város Kommunális Közalapítvány támogatásával a dorogi lakóingatlanok nyílászáró cseréjére és a homlokzat hőszigetelésre.

3.1.2. A második támogatási rendszer Dorog Város Képviselő-testülete és a Baumit Kft. támogatásával, bármely dorogi épület esztétikai homlokzat felújítására.

3.2. Az első támogatási rendszer feltételei (Dorogi Kommunális Közalapítvány):
- az épület funkciója lakóingatlan és Dorog város közigazgatási területén található,
- nyílászárók cseréje, illetve épület hőszigetelés (az elbírálásnál a komplett pályázat előnyben részesül),
- a felhasznált anyagok megfelelőségi bizonyítvánnyal kell, hogy rendelkezzenek,
- a pályázó (kérelmező) nyilatkozata (igazolás) arra vonatkozóan, hogy más pénzintézetnél van-e hiteltörlesztése, annak havi törlesztő összege, valamint annak lejárati időpontja,
- pályázó (kérelmező) munkáltatói jövedelem igazolása,
- KHR- Központi Hitelinformációs Rendszer (régi nevén: BAR- Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer) adatbázisában szereplő személy nem pályázhat,
- az odaítélt támogatási összeg 10%-a visszatartásra kerül,
- a pályázónak a munka elvégzésére vonatkozóan bejelentési kötelezettsége van, melyet a Mûszaki Osztály felé kell megtennie a beruházás megkezdésétől számított 12 hónapon belül. A visszatartott 10% összeget csak a bejelentést követően, valamint a Mûszaki Osztály által ellenőrzött munka átvétele után kaphatja meg. A hitel folyósításától számított 12 hónapon belül a munkát be kell fejezni,
- a kamat mértéke a mindenkori jegybanki kamat 2-szerese,
- a földhivatali ingatlan-jelzálogjog bejegyzés költsége, valamint a majdan ingatlan- jelzálogjogtörlésre vonatkozó költség a pályázót terheli,
- határidőre való leadás,
- pályázaton olyan belföldi természetes magánszemély(ek) vehet(nek) részt, aki a pályázat feltételeit magára/magukra nézve kötelezően elfogadja(k).

3.3. A második támogatási rendszer feltételei (Dorog Város Év Homlokzati Terve):
- az épület Dorog város közigazgatási területén található,
- a pályázatban szereplő épület, homlokzat burkolat minimum 80%-ának, a Baumit Kft. által készített, forgalmazott építőanyagnak kell lennie,
- a pályázaton történő részvételhez az 2. számú megfelelően kitöltött jelentkezési lap és a 3. számú megfelelően kitöltött aláírt tulajdonosi nyilatkozat szükséges,
- határidőre való leadás,
- pályázaton olyan belföldi természetes magánszemély(ek) vehet(nek) részt, aki a pályázat feltételeit magára/magukra nézve kötelezően elfogadja(k).

3.4. A pályázaton belül mindkét támogatási rendszert meg lehet pályázni, de akkor mindkét feltétel rendszernek meg kell felelni.


4. Kizáró okok
Nem lehet pályázó olyan személy, aki tag vagy vezető tisztségviselő azon gazdasági társaságnál, ahol a Bíráló Bizottság tagja, illetve ezek hozzátartozója tag vagy vezető tisztségviselő. Nem lehet pályázó az a személy, aki a pályázat kiírásában, előkészítésében, elbírálásában részt vett.


5.1. Az első támogatási rendszer (Dorogi Kommunális Közalapítvány) Bíráló Bizottsága
- Dorog Város Kommunális Közalapítvány tagjai,
- 1 fő szakértő.

5.2.A második támogatási rendszer (Dorog Város Év Homlokzati Terve) Bíráló Bizottsága
- dr. Tittmann János, Dorog Város Polgármestere,
- Hülber Attila, Baumit Kft. építész tanácsadója,
- Dankó Kristóf, Dorog Város Főépítésze,
- Végh Éva, mûvésznő,
- Dorog Város Kommunális Közalapítvány által delegált személy.
A Kiíró fenntartja a lehetőségét, hogy a Bíráló Bizottság összetételét előre nem látható okok miatt megváltoztassa. Erről a döntéséről nem köteles a pályázat résztvevőit külön tájékoztatni.

5.3. Ha minkét támogatási rendszeren részt kíván venni a pályázó, akkor mindkét bírálóbizottságnak véleményeznie kell a pályázatot.


6.1. Az első támogatási rendszer (Dorogi Kommunális Közalapítvány) pályázat támogatása:
A Dorogi Kommunális Közalapítvány éves pályázat keretében 3 M-Ft- támogatást nyújt a pályázók között, pályázatonként maximum 500.000,-Ft-ot lehet igényelni 2 évre kamatmentesen.


6.2. A második támogatási (Dorog Város Év Homlokzati Terve) rendszer pályázat támogatása díja:
-1. díj:
- A pályamûben szereplő homlokzat kialakításához szükséges, a Baumit Kft. által forgalmazott homlokzati színvakolat (max 500 m2) díjmentes felajánlása, ezenfelül a homlokzati hőszigetelő rendszer valamennyi általuk szállított elemére egy külön mellékletben meghatározott kedvezményes áron történő rendelkezésre bocsátása,
- 500.000 Ft Dorog Város Önkormányzatának felajánlása.

6.3. Ezen felül minden olyan pályázó, aki vállalja, hogy Dorog Főépítészével és a Baumit Kft.-vel egyeztetett színekkel és struktúrával oldja meg a homlokzat felújítása során a felületképzést, akkor a homlokzati hőszigetelő rendszer valamennyi általunk szállított elemére egy külön mellékletben meghatározott kedvezményes árat ajánl fel a Baumit Kft.

6.4. A Kiíró a díjak mellett külön elismerést adhat a Bíráló Bizottság döntése alapján.

6.5. A díjat a pályázó kapja, a 2. számú melléklet figyelembe vétele mellett.

6.6. A díjazásban nem részesült pályázatokat a Bíráló Bizottság megőrzi.


7. A pályázati anyag összeállítása:
A pályázaton történő részvétel feltétele az alábbiakban ismertetett pályázati anyag és az alábbi nyilatkozatok határidőre történő benyújtása.

7.1. Az első támogatási rendszer (Dorogi Kommunális Közalapítvány) pályázati anyag tartalmi követelménye:
A 1. számú melléklet teljes körû kitöltése az abban meghatározott mellékletek csatolása.
A benyújtás módja, zárt borítékban elhelyezve.

7.2. A második támogatási rendszer (Dorog Város Év Homlokzati Terve) pályázati anyag tartalmi követelménye:
A pályázati anyag nyomtatott formában és elektronikus adathordozón is benyújtható.
• Helyszínrajz (m=1:500)
• Tervezett alaprajzi részlet az átalakított területről (m=1:100)
• Tervezett, átalakított homlokzat (m=1:100)
• Mûszaki leírás, a pontos beépítendő anyagok, színek megnevezésével.
• 1 db színes látványkép
• 1 db fotó az átalakítandó homlokzatról
A/4 dokumentációba lefûzve;
Nyilatkozatok:
• Jelentkezési adatlap (2. sz. Melléklet)
• Tulajdonosi nyilatkozat (3. sz. Melléklet)
A benyújtás módja, zárt borítékban elhelyezve.
A pályázati feltételeknek nem megfelelő pályázatokat Bíráló Bizottság indoklás nélkül elutasíthatja. A pályázati anyagra kérjük ráírni Dorog Város Év Homlokzat felújítási Terve 2016


8. A Pályázat benyújtása
• A pályázatok benyújthatók személyesen vagy postai úton, tértivevényesen.
• A pályázati anyagok beadási, illetve postára adási határideje: 2016. március 22. pályázat beadásának helye: 2510 Dorog, Bécsi út 71.
A beadási illetve postára adási határidő után érkező, vagy a kiírásnak meg nem felelő pályázatot a Bíráló Bizottság nem bírálja el.


9. Határidők, dátumok:

A pályázat meghirdetése: 2015. november 27.

A pályázatok benyújtási határideje: 2016. március 22.

A támogatás elbírálásának határideje: 2016. április 26.

A támogatott pályázatok teljesítésének határideje: 2016. október 19.


10. A Pályázatok értékelésének folyamata és eredményhirdetése:
A benyújtott pályázatok értékelését, az arra létrehozott bizottság az elbírálás határideéig áttanulmányozza és meghozza döntését.
A bizottság döntéséről a döntés meghozatalát követő 15 napon belül a Pályázó írásbeli tájékoztatást kap.
Az eredményhirdetés pontos időpontjáról és helyszínéről bővebb információ a www.dorog.hu weboldalon lesz elérhető.


11.1. Az első támogatási rendszer (Dorogi Kommunális Közalapítvány) pályázati támogatásának átvétele:
A megítélt támogatás pénzbeli kifizetése a Pályázó részére, Bankon keresztül történik, előfinanszírozással.

11.2. A második támogatási rendszer (Dorog Város Év Homlokzati Terve) pályázati támogatásának és a díj átvétele:
A megítélt díj pénzbeli kifizetésére a megítélt támogatás mértékének megfelelő összegû (kiegyenlített) számla becsatolását követően (utófinanszírozással) kerül sor.

Amennyiben pályázati anyagban több jogosult is szerepel, a jelen kiírás 2. számú melléklete szerinti Jelentkezési adatlapon pályázóként megadott természetes személy lesz jogosult a pályázati díj átvételére. A jogosultak a pályázati díjjal kapcsolatos viszonyaikat maguk kötelesek rendezni.

Az eredményhirdetést követően a díjak átvételének módjáról a kiíró a pályázat nyerteseit az általuk a benyújtandó jelentkezési adatlapon (2. számú melléklet) megadott címen írásban vagy telefonon értesíti.

 

12. Szerzői jogi vonatkozásokkal kapcsolatos rendelkezések:
A pályázók a pályázaton való részvételükkel nyilatkoznak, hogy a jelen kiírás szerinti felhasználás harmadik személy jogát nem érinti, különösen nem sérti. Ezzel kapcsolatban minden jogkövetkezményt a pályázók viselnek.

A pályázáshoz sok sikert kíván a Dorog Város Önkormányzat képviselő-testülete, Dorog Város Kommunális Közalapítványa és a Baumit Kft.!