Dr. Révay Gábor Az Év Egészségügyi Dolgozója
Közügy
2016. júl. 4.

Dr. Révay Gábor Az Év Egészségügyi Dolgozója

Az Év Egészségügy Dolgozója díj átadási ünnepségét, a Semmelweis Napot június 29-én tartották meg a művelődési házban. Dr. Tittmann János polgármester köszöntötte a megjelenteket, városunk egészségügyi dolgozóit., azokat az embereket, akik nem kevesebbet választottak élethivatásként, mint az orvoslást, ápolást, segítést, gondozást., akik nagy szakmai elhivatottsággal és kitartó szorgalommal arra vállalkoztak, hogy gyógyítsák a betegeket, ápolják a gyógyulókat, segítsék, gondozzák mindazokat, akik erre valamilyen okból rászorulnak.
Az ünnepségen átadták a Dorog Város Képviselő-testülete által alapított és adományozott Az év egészségügyi dolgozója díjat, amelyet a 2016. évben dr. Révay Gábor vehetett át dr. Tittmann Jánostól. rvay_gbor.JPG
Dr. Révay Gábor 1942-ben született, Újpesten, tisztviselői családban. A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Gyógyszerész Karán szerezte diplomáját. 1978-ban doktori, 1979-ben szakgyógyszerészi címet szerzett. Az 1970-es években a Vöröskereszt csúcstitkára volt.
Gyógyszerész pályáját ötven éve kezdte Dorogon. Dolgozott a Járási Gyógyszertárban, a mai zeneiskola helyén, a Bécsi úton. 1991-től a Hősök terén magánpatikát üzemeltet. Szakgyógyszerészi tevékenységének legfőbb értéke a betegekkel való személyes kapcsolat és a szakmai precizitás. A civil életben a dorogi labdarúgás egyik legönzetlenebb támogatója. Töretlen hivatástudata és környezete iránti elkötelezettsége elismeréseként adományozza számára a képviselő-testület az „Év egészségügyi dolgozója" díjat.
A városi ünnepség folytatásaként az Erkel Ferenc Zeneiskola Pachelbel vonós együttesének filmzenékből összeállított műsorát hallhatták az egészségügyben dolgozók.