Tájékoztató a kéményseprő-ipari szolgáltatásról
Közügy
2016. aug. 26.

Tájékoztató a kéményseprő-ipari szolgáltatásról

A Magyar Parlament a tavalyi évben átalakította a kéményseprő üzletágat és megalkotta a 2015. évi CCXI. a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló törvényt, melynek eredményeképpen a lakosság számára ingyenessé vált a kötelező kéményseprési szolgáltatás.
Az ingyenes szolgáltatást a törvény felhatalmazása alapján a Katasztrófavédelem köteles elvégezni a településeken.
A korábbi szolgáltatókra maradt a közületek számára kötelezően megrendelendő kéményseprő-ipari tevékenység, valamint a tervekkel és azok engedélyeztetésével, a kémények műszaki átvételével kapcsolatos teendők elvégzése.
A tevékenység szigorú engedélyekhez kötött, a Magyar Kéményseprő Kft. vonatkozásában a katasztrófavédelem K1/13/2016 számon, a törvény által kötelezően előírt szigorú ellenőrzést követően kiadta a szükséges engedélyeket. Ennek alapján elmondhatjuk, hogy Társaságunk megfelelő képzettségű szakemberekkel és korszerű műszerekkel végzi tevékenységét a közületek részére.
Fontos információ, hogy a törvény alapján az állam által ingyenes közszolgáltatásként biztosított ellenőrzés nem végezhető ott, ahol gazdálkodó szervezet székhelye, telephelye vagy fióktelepe van bejegyezve.
Ezeken a helyeken Társaságunknak kell a kötelező ellenőrzéseket elvégezni.
Elérhetőségeink:
Magyar Kéményseprő Kft.
2030 Érd, Diósdi út 32.
E-mail: magyarkemenysepro@gmail.com