Örömhír az evangéliumra várva
Kultúra
2014. dec. 15.

Örömhír az evangéliumra várva

December 14-én vasárnap délután a Szent József plébániatemplomban a Zrínyi iskola kóruscsaládja, zeneiskolai növendékei és színjátszói hagyományos adventi műsorukat mutatták be nagy sikerrel. Kovácsné Fódi Krisztina karvezető négy kórusa (Kicsinyek Kórusa, Kamarakórus, Cantilena Kórus, Családi Kórus) szólaltatta meg a karácsonyi kórusirodalom klasszikusait kristálytiszta hangzással, egységesen magas színvonalon.
rus.JPG

Különösen szép hangzást produkált a Cantilena Kórus Hamilton Ave Maria előadásával, a szólisták - Szezech Bora, Pap Vanessza, Hubacsek Péter - a karzatról énekelve remekül használták ki a templom kitűnő akusztikáját. Előadásával is bizonyította a kórus, méltó arra a szerepre, hogy Dorog város gazdag kulturális életét reprezentálja Németországban, Wendlingen am Neckarban, Dorog testvérvárosában a várossá avatás 75. évfordulójának ünnepi rendezvényein 2015 nyarán.

Kiemelkedő színfoltja volt a programnak Kovács Klára betanításában a 4. osztályosok betlehemes játéka. A témához illő örömmel és jól érthető hangoztatással mutatták be jelenetüket.

Köszönet illeti a dorogi és a nyergesújfalui zeneiskola tanárait - Lőrinczné Csizmadia Katalin, Balogh Mária, Málnai József -, akik szereplésükkel és felkészítő munkájukkal is eredményesen segítették a programot.

Külön köszönet Gyöngyös Ferenc plébános úrnak, aki hosszú évek óta lehetőséget ad arra, hogy a kultúra teljes körűségét, benne a művészeti nevelés fontosságát szem előtt tartó Zsolnai-pedagógiát gyakorló iskola programját a Szent József plébániatemplomban is bemutathatja.

Dankó József